A világ legnagyobb modellvasútja is látható a Google Street View-val

  Már a világ legnagyobb modellvasútja, a híres hamburgi Miniatur Wunderland is megtekinthető a Google Street View segítségével.

    

  Fotó: Jakob Boerner / Honorar nach MFM Liste / google-latlong.blogspot.hu

  A Google magyarországi sajtóirodájának MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint az Utcakép fotókat miniatűr kamerákkal készítették, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

   

  Fotó: Jakob Boerner / Honorar nach MFM Liste / google-latlong.blogspot.hu

  A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az "utcán állva" nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben.

  A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján olvasható. A világ legnagyobb vasútmodell-kiállításán pedig itt kalauzolják végig az online látogatókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!