Felpörgött az ausztrál kocsma, ahol David Bowie klipet forgatott

David Bowie halálának bejelentése óta szinte megállás nélkül üzemel az az ausztrál kocsma, ahol annak idején a Let's Dance című klipjének néhány jelenetét forgatta a brit énekes.

Több mint három évtizeddel ezelőtt Bowie 650 kilométert utazott Sydneyből az új-dél-walesi Carindába, hogy felvegye az 1983-as sláger videoklipjének néhány részletét a település egyetlen kocsmájában, írja az MTI.

A hely jelenlegi tulajdonosa, Malcolm George szerint Carinda kevesebb mint 200 lakójának fogalma sem volt arról, hogy a zenész látogatóba érkezik hozzájuk, és turistacélponttá változtatja szerény ivójukat.

"Az emberek a mai napig bejönnek és megkérdezik, hogy ebben a kocsmában énekelt-e Bowie" - mondta a tulaj, hozzátéve, hogy ma már mindössze egyetlen ember él a városban azok közül, akik szerepelnek a Let's Dance jeleneteiben.

Malcolm George szerint a brit zenész halálhíre után megrohamozták a kocsmát. "Megállás nélkül üzemelünk" - mondta.

A jelenlegi tulaj egy évvel ezelőtt vásárolta meg a kocsmát, amely igen lepusztult állapotban volt. A videoklipben a Bowie hátteréül szolgáló falról lepotyogtak a csempék, de végül sikerült rekonstruálni a falat.

A csapos szerint ritkán telik el úgy hét, hogy be ne térne egy-egy turista megcsodálni a falat, amely előtt rendszerint fotózkodnak is.

A 69 éves brit rockzenész, énekes-dalszerző és producer, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, január 10-én halt meg rákbetegségben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek