Sikítoztak a nézők, amikor egy piton beleharapott egy turista orrába

Orron harapott egy turistát egy óriáskígyó egy kígyóshow közben a thaiföldi Phuket üdülőszigeten.

Az incidensről az internetre felkerült videó tanúsága szerint a nézők halálra rémülten sikoltottak fel, amikor a kb. egyméteres piton megharapta a 29 éves kínai nőt, aki egy fotó kedvéért puszit akart nyomni a fejére. A turistát kórházba vitték, ahol több öltéssel varrták össze a sebét. A sérült 135 ezer baht (egymillió forint) fájdalomdíjat kapott a rendezvény szervezőitől, de úgy tudni, hogy a nő az eset után rögtön hazarepült - írja az MTI.

Thaiföldön népszerűek a turisták körében az ehhez hasonló kígyómutatványok, amelyek során arra bátorítják a jelenlévőket, hogy fogják meg az állatot és fényképezkedjenek velük.

A félresikerült phuketi pitonshow-t egy kígyókutató intézet rendezte, mely részben efféle látványosságokból finanszírozza tevékenységét. Az intézet szóvivője azt mondta a dpa német hírügynökségnek, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében a jövőben nem engedik meg a turistáknak a hüllők megérintését. A bangkoki nemzetközi repülőtér hétfőn nyilatkozatban kért bocsánatot az utazóközönségtől, amiért a hét végén egy kígyó ijesztett meg poggyászukat felvevő utasokat. A kisméretű kígyót egy poggyászkocsi körül látták tekeregni, miután egy női utas rápakolta a csomagjait.

A repülőtér hangoztatta, hogy szigorúan védik a létesítményt a mérges állatoktól, és a kígyó nagyon apró mérete miatt kerülhetett be az épületbe. Az esetről készült fényképek szerint nem mérges kígyó okozta a riadalmat az utasok körében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek