Megint a Balti-tenger jegén autóznak az észtek

  A 3,9 kilométer hosszú utat, amely a befagyott Balti-tengeren át köti össze Haapsalu kikötővárost Noarootsi szigettel, hétfőn nyitották meg az autóközlekedés előtt - közölte a balti ország közlekedési hatósága.

  Észtországban hat hivatalos jégút van, amelyek az úthálózat részét képezik, ezek közül a leghosszabb 26 kilométeres. A többi ötöt még nem adták át a közlekedésnek. A szabályok szerint legalább 24 centiméteresnek kell lennie a tengert borító jégtakarónak ahhoz, hogy rá lehessen hajtani. Az autósoknak szigorú szabályokat kell betartaniuk a jeges szakaszon.

  Az Észtországgal szomszédos Lettország fővárosa, Riga a várható heves havazásokra tekintettel ingyenes busz- és villamosjegyekkel próbálja arra ösztönözni az autósokat, használják inkább a tömegközlekedést. Az akciót tartós havazás esetén folytatják - írja az MTI.

  Észtországban sokan autóznak a befagyott Balti-tenger jegén is
  Galéria: Befagyott a Balti-tenger
  Fotó: visitestonia.com

  Korábban a Balti-tengeren megnyílt jégutak kapcsán írtunk arról, hogy miért nem szabad a jégen óránként 30 kilométeres sebességgel haladni, hogy miért nem kell bekapcsolni a biztonsági övet, és milyen előírásokat kell betartaniuk az észtországi gépkocsivezetőknek, ha használni akarják a jégen kialakított "autópályákat".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!