Újra látogatható a két éve leégett ősi tibeti város

  Újra megnyílt a látogatók előtt az ősi tibeti város, Dukezong, ahol összesen 343 történelmi ház égett le egy tűzvészben 2014 januárjában.

  A Kína délnyugati Jünnan tartományában, az úgynevezett déli selyemút mentén fekvő település mintegy 1300 éves, jó állapotban fennmaradt hagyományos tibeti otthonairól ismert. A város vezetésének közlése szerint a két évvel ezelőtti pusztító tűz miatt megsérült épületekből mostanra 95-öt újítottak fel, néhányukat meg is nyitották már, azonban sok ház még mindig felújítás alatt áll - írja az MTI.

  A turisták körében rendkívül népszerű Sangri-La térségben található Dukezong, tibeti nevén "A hold városa", hírnevét James Hilton brit írónak is köszönheti, akinek 1933-as, magyarul Déry Tibor fordításában megjelent A Kék hold völgye című regénye itt játszódik.

  Egy tűzvész, amelyet egy elektromos fűtőtest okozott, Dukezong többnyire fából emelt történelmi épületeinek mintegy harmadát pusztította el 2014-ben. Az újabb tűzesetek elkerülése érdekében a házak felújításakor tűzbiztos építőanyagokat is felhasználtak, ugyanakkor törekedtek az épületek eredeti arculatának visszaállítására - mondta el Kang Csienhua, a városvezetés tagja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!