A tibeti falvak többségében már van internet

  A tibeti falvak több mint nyolcvan százalékában elérhető a szélessávú internet - közölte helyi statisztikákra hivatkozva hétfőn a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

  Csödzse, a regionális távközlési hivatal vezetője tudatta: 4208 faluban érhető el a szélessávú internet, ami az összes kis település négyötöde, míg öt évvel ezelőtt a falvak kevesebb mint 20 százalékában volt internet. A hivatalnok a hírügynökségnek nyilatkozva azt is tudatta: öt év alatt a duplájára, 114 ezer kilométerre nőtt a tartományban lefektetett optikai kábel hossza, így 1,87 millió háztartás, a lakosság 59 százaléka használhatja az internetet.

  A világ tetejeként is ismert Tibet átlagos tengerszint feletti magassága meghaladja a négyezer métert. A hegyvidékes területen rendkívül nehéz és költséges távközlési infrastruktúrát építeni - írja az MTI a kínai hírügynökség közleménye alapján.

  A Hszinhua arról is beszámol, hogy a térség távközlési szolgáltatói csökkentették az internet-hozzáférés költségeit, ami a digitális kereskedelemnek is lökést adott. A világ egyik legkietlenebb táján, Cuocsin megyében, ahol összesen 13 ezer ember él, tavaly több mint négymillió jüan (mintegy 180 millió forint) bevételt termelt az e-kereskedelem - állítja a helyi kereskedelmi iroda vezetője.

  "A térségből kilencen regisztráltak az Alibaba nevű internetes kereskedő oldalon, füstölőket, marhából és kasmírból készült termékeket árulnak" - magyarázta a Hszinhuának Pubu Cering.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!