Így juthat el Az ébredő erő zord szigetére

  A kietlen, elhagyatott sziget az UNESCO Világörökség része, Írország partjainál található, és csak megfelelő időjárási körülmények között látogatható. (Ígérjük, nem lesz spoiler a cikkben.)

  A híres filmek helyszíneit akkor is megrohamozzák a turisták, ha azok a világ végén találhatók. Erre a sorsra juthat Az ébredő erő egyik fontos jelentének helyszíne, a gyönyörű, elhagyatott sziget.

  A Skelling Michael-sziget az UNESCO Világörökség része, és Írország dél-nyugati partjaitól 12 km-re található, írja a cnn.com. A 16. században egy kolostornak adott otthont, de több száz éve lakatlan. Eddig nem jöttek ide hosszú, tömött sorokban az utazók, de a régió utazási irodái már készülnek a turisták fogadására, és rekordszámú látogatóra számítanak.

   

  A Skellig Michael-sziget
  Galéria: Skellig Island
  Fotó: Charles Mcquillan / Europress / Getty

  És hogy hogyan lehet eljutni a mesés helyszínre? Például a valentinai Skellig Experience Centerből, ahol a látogatók egy 14 perces fimet nézhetnek meg a szigetről. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban (télen külön engedéllyel) egy kétórás hajóútra fizethetnek be - ha megfelelő az időjárás. Helyet foglalni nem érdemes, hiszen az, hogy a hajó elindul-e, csak aznap reggel derül ki.

  Ezek a hajók sajnos nem kötnek ki az elvarázsolt filmhelyszínen. Aki meg is akarja mászni a sziget 600 lépcsőjét, a Portmagee-ből induló túrákra váltson jegyet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!