Iszapban ragadt gondolák várják Velencében

  Iszapban rostokolnak a velencei gondolák a szokatlanul alacsony vízállás miatt.

   

  Az észak-olasz város kisebb kanálisaiban szüneteltetni kell a közlekedést, előfordult, hogy a gondolák megfeneklettek, számolt be az MTI.

  Fotó: Education Images / Getty Images


  A hatóságok közlése szerint a vízállás apálykor időnként 55 centiméterrel a normális szint alá süllyed. Szakértők az előrejelzések alapján akár a 70 centis süllyedést is elképzelhetőnek tartják. Az elmúlt napok után a következők sem kecsegtetnek javulással: újévig nem várható csapadék.

  A nagyobb csatornák egyelőre használhatók, de Velence nyilvános közlekedési eszközeinek, így például a vízibuszoknak és vízitaxiknak olykor nagy kerülőket kell tenniük, hogy folytathassák munkájukat. Főképp az utasok be- és kiszállása problematikus az alacsony vízállás miatt.

  Az elmaradó esők miatt a nagy észak-olasz tavak vízszintje is jelentősen esett, környezetvédők már figyelmeztettek is ennek következményeire a tavak ökoszisztémájára nézve. Olaszország leghosszabb folyója, a Pó is megsínylette a csapadékszegény időjárást: vízszintje jelenleg 3 méterrel a 2014 decemberi szint alatt van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!