Fókának nézte a cápát az ausztrál szörfös

  Felugrott egy cápa egy ausztrál szörfös deszkájára Bondi Beach-en, és egy darabig együtt utazott a férfival, aki azt hitte, csak egy "játékos fóka" volt az útitársa.

  Dean Norburn kedden lovagolta meg a hullámokat Ausztrália egyik legnépszerűbb tengerparti strandján, amikor elmondása szerint valami elsuhant mellette és felugrott a deszkájára. "Azt hittem, csak egy játékos fóka az, de nem. Cápa volt" - idézte fel a történteket a helyi sajtónak Norburn, számolt be az MTI.

  Bondi Beach - több szörfös meghalt vagy megsebesült az idén az ausztráliai cápatámadásokbanFairfax Media /Getty Images

   A parti őrség szóvivője szerint a cápa "kicsi" volt, mintegy kétméteres. Az állat egy darabig a deszkán utazott, majd lemerült egy másik deszka alatt és eltűnt a mélyben.

  Az életmentők később nem látták a cápát, de a partot biztonsági okokból lezárták.

  Bár Norburn megúszta a "támadást", sokan nem voltak ilyen szerencsések. Az idei húsz cápatámadásban ketten vesztették életüket, tizennyolcan megsebesültek. Tavaly öt halálos cápatámadás történt Ausztrália partjainál, 18 úszót, szörfözőt sebesített meg a tengeri ragadozó.

  A támadások magas száma miatt szeptemberben nemzetközi tanácskozást tartottak Sydney-ben, ahol a cápák elleni védekezés újszerű, a tengeri ragadozókat lehetőleg életben hagyó technikáit vitatták meg.

  Új-Dél-Wales állam északi partján az úszók védelmére egy 16 millió ausztrál dolláros (3,3 milliárd forint) állami védelmi projekt keretében cápafelderítési és -védelmi eszközök telepítését készítik elő.

  A dél-ausztráliai partoknál tesztelni kívánt kamera például kiszűri a víz alatt a cápaszerű formákat és mozgásokat, majd a fedélzeti számítógép révén értesíti az illetékes hatóságokat a lehetséges veszélyről

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!