Hotelek Star Wars-rajongóknak

  Robotszemélyzet, fák között lebegő szobák és a Tatuin bolygót idéző sivatagi szálláshely - a legfuturisztikusabb hotelek gyűjteménye következik, kifejezetten Star Wars- és sci-fi rajongóknak.

   

  A madridi Silken Puerta összesen 19 építész és dizájner munkájának gyümölcse. A hetedik és nyolcadik emelet témája, mely Kathryn Findlay építész és Ron Arad formatervező ízlését dicséri, a science fiction. A Findlay által megálmodott, íves folyosókon úgy érzi a vendég, mintha a Csillagok háborúja egy űrhajójában járna, a Space Club („űr klub") nevű, Zaha Hadid által tervezett szoba pedig csupasz fehér, vagy fekete falaival és bútoraival segít futurisztikussá tenni az élményt.

   

  A Kameha Grand Zürich belső terei - minta nem is ezen a bolygón lennénk
  Galéria: Hotelek Star Wars rajongóknak
  Fotó: Trivago

  A Times Square közelében levő Yotel New York modern berendezésű előtérében egy robotkar (a Yobot) regisztrálja az érkezőket és veszi át a csomagokat. Az „űrbeli" kaland ezután a minimál dizájn elve alapján berendezett, kabinszerű szobákban folytatódik. A szobákból nyíló kilátásról szinte biztosan a Naboo bolygó fővárosa jut eszébe egy vérbeli Star Wars-rajongónak.

  Az Aire de Bardenas ugyan Spanyolországban van, de akár a Tatuin bolygón is lehetne. Ez a sivatagi létesítmény különleges belső terekkel rendelkezik; a buborékszerű helyiségek és kocka formájú lakosztályok különös kontrasztot eredményeznek. Ez a kietlen tájon levő négycsillagos hotel kényelemből is jelesre vizsgázik: minden szobában síkképernyős TV és ingyen WiFi található, az étterem pedig a szálloda saját kertjéből származó alapanyagokat használja.

  A svéd Icehotel 200 kilométerre az Északi-sarkkörtől fekszik. A létesítmény minden évben újjászületik, és a dizájn évente változik. A két főszereplő azonban mindig ugyanaz: a jég és a hó, akárcsak a Csillagok háborúja fagyott bolygóján, a Hoth-on. A négycsillagos hotel mesebeli birodalma egy igazi műalkotás; a szobák és lakosztályok sejtelmes fényekbe burkolóznak a jégből kivájt boltos mennyezet alatt. A filmben felbukkanó, jeges vidéken élő Tauntaunok, hógyíkok meglovaglása ugyan nincsen a programok között, de helyette lehetőség van szánkózásra és sífutásra,emellett a hotel túlélő tréningeket is szervez a hó birodalmában.

   

  Treehotel - ötcsillagos hotel a vadonbanFotó: Trivago

  A svédországi Treehotel erős kontrasztban van a fás környezettel, mely a Csillagok háborúja minden bizonnyal legaranyosabb teremtményei, az evokok otthonára, az Endor nevű bolygó erdőholdjára emlékeztet. Az egyik leglátványosabb, UFO elnevezésű, modern kabinban akár két felnőtt és három gyermek is elfér. A „szoba" 5 méterre van a föld felett, vagyis, akárcsak a többi kabin, a fák között található, és úgy került kialakításra, hogy minimalizálja a létesítmény környezetre mért hatását.

  A svájci Kameha hotel és étterem egyedülálló dizájnnal rendelkezik, melyen elismert formatervezők dolgoztak. A Michel Najjar által megálmodott Space Suite (magyarul„űr lakosztály") galaktikus utazást kínál, anélkül hogy elhagynánk a Földet. Az uralkodó elem itt is a fehér szín és a minimalista berendezés, a futurisztikus hatást pedig a tükrök, fémes árnyalatok, szögletes formák, valamint az asztronautákat ábrázoló képek erősítik. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, méregdrága űrlakosztály egyáltalán nem kényelmes.

  További futurisztikus szállodákért kattintson a galériára!

  A összeállítást a trivago.hu szálláskereső weboldal gyűjtése alapján készítettük.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!