Százezren kerékpároztak a király szülinapján Bangkokban

  Százezren kerékpároztak a király szülinapján Bangkokban

  Mintegy százezren kerékpároztak a thaiföldi király 88. születésnapja alkalmából pénteken Bangkokban.

  IX. Ráma Bhumibol Aduljadedzs igen népszerű országában. Születésnapja nemzeti ünnep, amit "apanapként" emlegetnek Thaiföldön. A tömeges biciklizés ugyanakkor kicsit megkésett, mert az uralkodó születésnapja december 5-e.

  Az akciót a trónörökös királyfi, a 63 esztendős Vadzsiralongkorn herceg kezdeményezte apja köszöntésére, és ő maga jó példával pedálozott legelöl.

  Maga az uralkodó nem pattant nyeregbe: egészsége megrendült az utóbbi években, többféle betegsége miatt május vége óta kórházban van, és utoljára szeptember 1-jén jelent meg a nyilvánosság előtt abban a bangkoki kórházban, ahol ápolják.

  A százezer biciklis mindegyike világossárga pólót viselt pénteken – Thaiföldön ez a királyi ház színe. A 29 kilométer hosszú kerekezés kedvéért utcák tucatjait zárták le az általában közlekedési dugóktól fuldokló fővárosban, és az összes thai köztévé közvetítette a biciklizést.

  Nem ez volt az első ilyen "felséges" akció. Augusztusban ugyancsak Vadzsiralongkorn herceg hasonló akciót kezdeményezett a királyné 83. születésnapja alkalmából. Ahogy most a király sem, akkor a királyné sem biciklizett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!