A Szent Péter-bazilika különleges fényjátékkal nyitotta meg a szentévet

  Felhőket, oroszlánokat, lepkéket, szennyezett levegőt és sivár termőföldeket ábrázoló képek borították be a Szent Péter-bazilika homlokzatát az irgalmasság jegyében meghirdetett szentév keddi nyitónapjának estéjén: a lenyűgöző fényjáték az ENSZ múlt héten kezdődött párizsi klímavédelmi csúcstalálkozójának témáját idézte.

  Az egyház történetében ez volt az első alkalom, hogy a szentév alkalmából ilyen látványos műsort rendeztek a Vatikánban. A Fiat lux (Legyen világosság!) című műsor ezreket vonzott a Szent Péter térre - írja az MTI.

  Az egyórás fényjáték során a világ legjobbjai közé tartozó fotósok, köztük a brazil Sebastiao Salgado, az amerikai Joel Sartore és a francia Yann Arthus Bertrand munkáit vetítették ki a bazilika homlokzatára. A vetítést nem zene, hanem a természet hangjai, viharok zúgása, madárcsicsergés és hosszú csendek kísérték. A Világbank által támogatott kezdeményezés célja, hogy hangsúlyozza a katolikus egyház környezetvédelem iránti elkötelezettségét.

  Az ENSZ múlt héten megkezdődött párizsi klímavédelmi csúcstalálkozójának nyitónapján Ferenc pápa arra figyelmeztette a világ vezetőit, ez az utolsó lehetőségük, hogy megállapodásra jussanak a globális felmelegedés lassításáról.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!