Baleseteket okoz Rómában a több millió seregély

  Akadályozza a repülőgépeket, közlekedési baleseteket és rengeteg piszkot okoz a Rómában telelő több millió seregély. A város különleges intézkedéseket vezet be ellenük.

  A seregélyek télre dél felé veszik az irányt, és a hosszú út közben megpihennek Rómában - mintegy négymillió madár azonban ott is telel, írja az MTI.

  A város számára jelenlétük rémálommá vált: kedden például alig három óra alatt hét motorbaleset történt a város madárürüléktől szennyezett utcáin.

   

  Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

  Az olasz sajtó szerint már senki nem parkol a Tevere folyó partján, mert reggelre az autókat fekete, bűzös ürülékkel fedik be a seregélyek.

  Eddig kudarcot vallott minden kísérlet, hogy a madarakat sólymok vagy elektromos akusztikus rendszerek segítségével űzzék el. A sólymoknak esélyük sincs a több millió seregéllyel szemben, a madarak ráadásul mostanra megtanulták, hogy nincs mitől félniük: nem rettennek meg az emberektől, az autóktól és a város fényeitől sem.

  A város bejelentése szerint különleges intézkedéseket vezetnek be, az utak tisztításához például új utcaseprő gépeket alkalmaznak. Egyelőre kérdéses, hogy mindez segít-e a helyzeten.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!