Baleseteket okoz Rómában a több millió seregély

Akadályozza a repülőgépeket, közlekedési baleseteket és rengeteg piszkot okoz a Rómában telelő több millió seregély. A város különleges intézkedéseket vezet be ellenük.

A seregélyek télre dél felé veszik az irányt, és a hosszú út közben megpihennek Rómában - mintegy négymillió madár azonban ott is telel, írja az MTI.

A város számára jelenlétük rémálommá vált: kedden például alig három óra alatt hét motorbaleset történt a város madárürüléktől szennyezett utcáin.

 

Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

Az olasz sajtó szerint már senki nem parkol a Tevere folyó partján, mert reggelre az autókat fekete, bűzös ürülékkel fedik be a seregélyek.

Eddig kudarcot vallott minden kísérlet, hogy a madarakat sólymok vagy elektromos akusztikus rendszerek segítségével űzzék el. A sólymoknak esélyük sincs a több millió seregéllyel szemben, a madarak ráadásul mostanra megtanulták, hogy nincs mitől félniük: nem rettennek meg az emberektől, az autóktól és a város fényeitől sem.

A város bejelentése szerint különleges intézkedéseket vezetnek be, az utak tisztításához például új utcaseprő gépeket alkalmaznak. Egyelőre kérdéses, hogy mindez segít-e a helyzeten.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek