Nyaralási rekordot döntöttünk Horvátországban

  A délszláv háború utáni 20 év rekordját megdöntve több mint 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar vendégek már az idén Horvátországban.

  Az adatokról Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselet-vezetője tájékoztatta az MTI-t. Elmondása szerint az idei év első 9 hónapjában közel 439 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, 17,1 százalékkal több mint tavaly ugyanebben az időszakban.

   

  Fotó: Loop Images / Europress / Getty

  Összesen csaknem 2,440 millió magyar vendégéjszakát regisztráltak, ami 16,4 százalékkal haladja meg a korábbi év első 9 hónapját.

  A horvátországi turizmus 20 éve alatt még soha ennyi időt nem töltöttek a magyar látogatók az adriai államban, ahol eddig 2005 volt a magyarok rekordéve 2,405 millió vendégéjszakával.

  A magyar turisták létszáma is megközelítette már a 2005-ös csúcsot, az akkori 453 ezer vendéggel szemben idén eddig 439 ezer magyar kereste fel Horvátországot. Ez utóbbi adat 17,1 százalékkal magasabb a múlt évi hasonló időszaknál, de a vendégszám és a vendégéjszaka mutatója alapján a legnagyobb növekedést idén a magyar adatok jelezték Horvátország tíz legfontosabb küldő állama közül.

  A magyar vendégek egész éven át tartó növekedési mutatói szeptemberben is átlagon felüli bővülést jeleztek. Ez azt mutatja, hogy a turizmus számára nem okozott gondot a migráció miatt szeptember közepétől a határokon kialakult helyzet, hiszen az utasforgalom továbbra is zökkenőmentes maradt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!