Bedurvultak a cápák Ausztrália partjainál

  A huszadik támadást jegyezték fel idén Ausztráliában. Most egy 18 éves szörfözőt harapott meg cápa a kontinens nyugati partjainál.

     A tengeri ragadozó egy tíz centiméteres sebet ejtett a fiatalember jobb lábán, az áldozatot egy perth-i kórházban ápolják, írja az MTI.

  Perth tengerpartján az utóbbi héten 300 cápát észleltek

  Fotó: Ian Beattie /Getty Images


  A támadás szerda délután történt Perth városától 86 kilométerre délre - ugyanazon a helyen, ahol múlt novemberben egy 13 éves fiúra támadt cápa.

  A most megtámadott szörfös apjának közlése szerint fia megijedt, de jól van.

  Nyugat-Ausztrália szövetségi állam halászati tárcájának közleménye szerint idén korábban érkezik a nyár a térségbe, a cápák mozgását előrejelző rendszerük Perth strandjainál több mint 300 alkalommal riasztott az elmúlt héten.

  Bár a tengeri ragadozók egész évben előfordulnak Perth térségében, igen szokatlan a riasztások és észlelésük magas száma, mondta Brett Molony, a tárca szakembere.

  Az idei húsz cápatámadásban ketten vesztették életüket, tizennyolcan megsebesültek. Tavaly öt halálos cápatámadás történt Ausztrália partjainál, 18 úszót, szörfözőt sebesített meg a tengeri ragadozó.

  A támadások magas száma miatt szeptemberben nemzetközi tanácskozást tartottak Sydney-ben, ahol a cápák elleni védekezés újszerű, a tengeri ragadozókat lehetőleg életben hagyó technikáit vitatták meg.

  Az érintett térség lakosságának 80 százaléka ugyanis ellenzi a cápairtást, mint a cápatámadások elleni védekezés eszközét.

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Cápafigyelő-kamerákkal óvnák a fürdőzőket Ausztráliában - 2015.11.13.
  A cápákat alakjukról és mozgásukról felismerő kamerákkal óvnák a szörfösöket és az úszókat Ausztrália déli részén, ahol a közelmúltban jelentősen megszaporodtak a tengeri csúcsragadozók által elkövetett támadások.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!