Ezek a világ legszebb nagyvárosi parkjai

  Nemcsak gyönyörűek, hanem számos más nevezetességnek is otthont adnak. Tudta, hogy Amszterdam híres parkjában az is legális, ami máshol nem?

   

  Egy város meglátogatása jó, ha nem merül ki a múzeumok, kávézók, bevásárlóközpontok végigjárásában, az összképhez a gyönyörű parkok is hozzátartoznak. Arról nem is beszélve, hogy mennyire jól esik egy kis lazítás a szabadban a nyüzsgés után.

  A legszebb belvárosi parkok következnek, a lifefoodtravel.com összeállítása alapján.

   

  Ueno Park, Tokió

   

  A világ leglátogatottabb városi parkja, évente 10 millióan keresik fel. Számos múzeum és templom található a parkban, ami természetesen a cseresznyevirágzás idején a leggyönyörűbb. A Shinobazu tó számos festményen szerepel.

   

  Vondelpark, Amszterdam

   

  A hetvenes években ez volt a hippik egyik kedvenc találkozóhelye, a 43 hektáros park legutóbbi felújítását 2010-ben fejezték be. Ez az a park, ahol sötétedés után legális az összebújás, és az sem probléma, ha a napozó hölgyek nem hordanak bikinifelsőt, nudizni viszont tilos.

   

  A Vondelparkban olyan dolgok is legálisak, amik máshol nem. Nézegessen gyönyörű parkokat!
  Galéria: A legszebb nagyvárosi parkok
  Fotó: Denise Leitner / Europress / Getty

   

  Hyde Park, London

   

  Területe 140 hektár a szomszédos Kensington Gardens nélkül. Itt található Speakers' Corner, ahol bárki (szinte) bármiről beszélhet, Diana emlékszökőkútja, és a "fordítva növő fa" is, ami tulajdonképpen egy szomorúbükk (Fagus sylvatica pendula). A legnépszerűbb program a barátságos mókusok etetése.

   

  Griffith Park, Los Angeles

   

  Los Angeles gyönyörű parkja számos másik nevezetesség helyszíne. Itt található például a Griffith Observatory, az ókori görög amfiteátrumok mintájára épült Görög színház, a város állatkertje és a Travel Town múzeum, ahol régi mozdonyokat és vasúti kocsikat lehet megcsodálni. A park 1935-ös megnyitása óta ingyenes.

   

  Central Park, New York

   

  Természetesnek tűnik, pedig a 340 hektáros park valójában gondos tervezés eredménye. A mesterséges tavak, korcsolyapályák, vadaspark, sportolásra használható füves területek és játszóterek mellett a parkot körülvevő 10 km hosszú út is népszerű. Hétvégén és este 7 után az autóforgalom be van tiltva.

   

  Güell Park, Barcelona

   

  Barcelona egyik legnyugisabb helye, ha van egyáltalán ilyen a katalán fővárosban. A 17 hektáros városi park Antoni Gaudí tervei alapján épült 1900 és 1914 között és az UNESCO Világörökség részét képezi. A kert névadója, Eusebi de Güell eredetileg egy parkos kertvárosi városrészt szeretett volna kialakítani, de csak két épület készült el. A park 1926 óta látogatható.

   

  Galéria: A legszebb nagyvárosi parkokFotó: Ayhan Altun / Europress / Getty

   

  Villa Doria Pamphili, Róma

   

  A 17.századi villa parkja tökéletes búvóhely, ha besokalltunk a turistákról és Róma - egyébként imádnivaló - káoszától.

   

  Jardin du Luxembourg Park, Párizs

   

  A 23 hektáros, 17. században alapított parkban sétálni felér egy időutazással. A fő vonzerejét a gyönyörű virágágyások és a Medici-szökőkút jelentik.

   

  Ibirapuera, São Paulo

   

  A város 400. születésnapja alkalmából alakították ki 1954-ben. A lenyűgöző építészeti alkotások, múzeumok mellett természetesen focipályák is vannak a területén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!