Különvonatokat indítottak a kínai turistáknak Svájcban

  Különvonatokat indítottak a kínai turistáknak Svájcban

  Kínai turistacsoportoknak indítanak különvonatot a látványos panorámájáról ismert Rigi-hegyre Svájcban – írja a svácji Blick napilap értesülései alapján a BBC.

  A Blick riportja szerint a kínai turisták hangos hordái tönkreteszik azoknak a látogatóknak a pihenését, akik nyugalmat és békét keresve kirándulnak fel a a hegyek királynőjének tartott Rigire. Bár az ázsiai turisták érkezése nagyon jót tett az anyagi nehézségekkel küzdő helyi vasúttársaságnak, a cég vezetője, Peter Pfenniger elismeri, hogy létszámuk kihívást jelent. Egy reklámkampánynak köszönthetően a Rigi látogatóinak fele ugyanis Kínából érkezik, számuk pedig folyamatosan növekszik.

  Fotó: Olaf Protze / Europress / Getty

  Az ázsiai csoportok kiszolgálása – és a többi utas nyugalmának megőrzése – érdekében ezért speciális különvonatokat indítanak. Ezeken a mellékhelyiségeket gyakrabban tisztítják, és matricákat is elhelyeztek, melyek a vécé "megfelelő használatáról" tájékoztatnak.

  Ahogyan arra számítani lehetett, a dolognak nem igazán lett jó visszhangja Kínában. A Global Times szerint a kínai netezők kiakadtak a Blick riportján. Többen rámutatnak, hogy ahelyett, hogy az ázsiai turisták rohamát kritizálják a svájciak, inkább örülniük kéne neki. Hiszen jócskán hozzájárulnak a svájci gazdasághoz.

  Peter Pfenniger egyébként kijelentette, a kínai turisták nyugodtan felszállhatnak bármelyik vonatra, nem csak a nekik fenntartottakra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!