Tizen haltak meg eddig az idei bikafuttatáson

  Tízre nőtt az idei bikafuttatásokon felöklelt halálos áldozatok száma Spanyolországban, ahol legutóbb vasárnap halt bele a sérüléseibe egy negyvenes éveiben járó férfi.

  Az áldozatot, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, többször is megdöfte szarvával egy bika az északkelet-spanyolországi Borriolban. A férfi a kórházban halt bele a sérüléseibe. Az elmúlt héten négy haláleset történt az ország négy különböző pontján, így a mostanival együtt - a 2009-es rekordot elérve - tízre nőtt a bikafuttatásokon felöklelt halálos áldozatok száma az országban - írja az MTI.

  A halálesetek egyike Toledo közelében történt, ahol egy 55 éves férfit öklelt halálra egy bika, amelyet épp a mobiltelefonjával filmezett az áldozat. Egy 80 éves férfit a nyakánál nyársalt fel egy állat. A halálesetek száma majdnem biztosan növekedni fog, mivel a kisebb városok rendszerint augusztusban és szeptemberben rendeznek ünnepségeket a védőszentjeik tiszteletére.

  Így támadt a bika PamplonábanForrás: Travelo

  A halálozási mutatók megugrásának egyik oka, hogy a gazdasági válság lecsengésével azon városok egy része, amelyek korábban lemondtak a bikás rendezvényekről a költségek lefaragása érdekében, most újra szerveznek ilyen eseményeket.

  Inkább könyveket vesznek az árából

  A spanyol média szerint idén nagyjából 16 ezer helyi hatóság ütemezett be bikás rendezvényeket, ami nagyjából kétezerrel több mint az előző évben, ugyanakkor a májusban megválasztott baloldali városi tanácsok egy része, köztük Villafranca de los Caballeros vezetősége, határozottan elutasítja az ilyesfajta szórakozást. A villafrancai városi tanács megszavazta, hogy azt a 18 ezer eurót, amennyibe egy ilyen rendezvény kerül, inkább arra költik, hogy könyveket és eszközöket vásárolnak a helyi iskolák számára.

  Manuela Carmena, Madrid frissen megválasztott polgármestere pedig kijelentette, hogy "egyetlen eurónyi közpénzt" sem fognak bikafuttatások finanszírozására fordítani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!