Bangkoki robbantás - Nem tudni magyar áldozatról

Bangkoki robbantás - Nem tudni magyar áldozatról

Egyelőre nem tudni magyar halálos áldozatról vagy sebesültről a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merénylettel kapcsolatban - közölte Endreffy Loránd bangkoki magyar konzul az MTI-vel.

Fotó: Bangkok Charlie / Facebook

Az illetékes elmondása szerint a külképviselet kapcsolatban van azokkal a kórházakkal, amelyekbe a támadás áldozatait szállították. Endreffy arról számolt be, hogy jelenleg nincs turistaszezon Thaiföldön, az ide látogatók döntő többsége november és február között utazik a délkelet-ázsiai országba. A robbanás Bangkok egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, a város egyik híres hindu szentélye közelében történt helyi idő szerint este 7 óra körül. Az Eravan szentély fontos idegenforgalmi látványosság, mindenekelőtt a Kelet-Ázsiából érkező látogatók számára, de a helyi lakosság is gyakran imádkozik ott.

Sajtóértesülések szerint a sebesültek többsége külföldi, elsősorban kínai és tajvani turista. A halottak között a thai média szerint négy külföldi állampolgár van, a nemzetiségükről azonban egyelőre nem közöltek információt. A védelmi miniszter szerint a támadás elkövetői "külföldieket" vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra.

Bangkokban élő magyar blogger jelenti:
Az Erawan szentély előtt hétfőn este 7 óra után pár perccel történt nagyerejű robbanásnak eddigi hírek szerint 27 halálos áldozata és több tucat sebesültje van. A legfrissebb hírforrások szerint motorkerékpárba rejtett bomba robbant. Nagy erejű pokolgép volt, a rendőrök szerint 5 kg TNT-nek felelt meg a robbanás ereje. A helyszínt átvizsgálva később 8 órakor találtak két fel nem robbant bombát is, amit hatástalanítottak a szakértők. Döbbenetesen nézett ki a robbanás után a helyszín. A thai fórumokban megosztottak egy csomó fotót, ami után a hivatalos médiát megkérték, nehogy közzétegyék őket, kegyeleti okokból. A katonai diktatúra parancsnoksága az NCPO már rendelkezett: holnap a bangkoki iskolák, kormányhivatalok zárva tartanak - írja blogjábanBangkok Charlie.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek