Turistaadó bevezetését tervezik Mallorcán

Turistaadó bevezetését tervezik Mallorcán

Napra pontosan egy éve írtunk arról itt a Travelón, hogy 2015-től a Baleár-szigetek valamennyi strandját ingyen wifivel fedik le. A mai legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy Mallorcán és a többi Baleár-szigeten is turistaadó bevezetését tervezik.

Fotó: Westend61 / Europress / Getty

 Biel Barceló, a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport idegenforgalmi minisztere a Mallorca Zeitung című német nyelvű hetilapnak elmondta: az adót várhatóan 2016 végén vezetik be, összege személyenként és naponta 1-2 euró lesz. A hírről először a helyi kereskedelmi rádióban a miniszterrel készített interjúban lehetett hallani, aki arról beszélt, hogy a korábbi kormányzásnak elhibázott lépése volt, amikor a korábbi idegenforgalmi adót kizárólag a szállodákba és apartmanokba becsekkolt vendégek után szedték. A jövő évre tervezett turistaadó azonban minden, a szigetekre érkező, turistára vonatkozik majd, függetlenül attól, hol száll meg - írja a Radioonemallorca.com.

A Baleári-szigeteken, Mallorcán, Menorcán, Ibizán és Formenterán 2002 és 2003 között ecotasa néven már vetettek ki a turistákra környezetvédelmi adót, de az idegenforgalmi szakma tiltakozása miatt megszüntették azt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek