Lenny Kravitz fotósként mutatkozik be Bécsben

  Az rocksztár saját rajongóit fotózta, és a hétköznapokat is megörökítette. Fotóiból a bécsi Ostlicht galériában nyílik kiállítás, a hétfői megnyitón az énekes személyesen vesz részt.

  A sztár szürreális helyzetet teremtett - olvasható a kiállítást bemutató anyagban, hiszen a figyelem középpontjában állva folyamatosan fényképezőgéppel dokumentálta, hogy milyenek a mindennapjai, mi zajlik körülötte a koncertek szünetében, lefotózta rajongóit, akik éppen őt örökítik meg, képet készített az autogramkérőkről és az őt követő újságírókról egyaránt, írja az MTI.

   

  Fotó: Franziska Krug/Getty Images

  Peter Coeln, aki a bécsi Ostlicht és Westlich fotóművészeti galériák alapítója és tulajdonosa, valamint a Leica optikai készülékeket gyártó vállalat bécsi üzletének vezetője készítette elő a kiállítást, mikor Lenny Kravitz tavaly az osztrák fővárosba látogatott.

  "A fényképezőgépekhez való viszonyom úgy kezdődött, hogy először a gépek kinézete és kialakítása kezdett el érdekelni, teljesen lenyűgöztek" - nyilatkozott az énekes a Der Standard című osztrák lapnak.

  Az első albuma felvételekor kezdte el igazán érdekelni a fotózás. Mint mondta, egy barátjának volt egy sötétkamrája, ahol sok felvételt hívtak elő, miközben Bob Marley-t és Pink Floydot hallgattak. Hozzátette, a fotózást igyekszik ugyanolyan "profi" szinten művelni, mint a zenélést, a dizájner munkákat vagy a színészetet.

  Lenny Kravitz 2003-ban alapított vállalkozása lakások és hotelek dizájntervezésével foglalkozik, ezen kívül több amerikai filmben kapott már szerepet.

  A fotókat először a Los Angeles-i Leica galériában, majd a németországi Wetzlarban található Leica központban mutatták be, innen érkeznek az osztrák fővárosba. A felvételek a kiállítás ideje alatt megvásárolhatók, a tárlat alkalmából a galéria korlátozott példányszámban posztereket is kiad.

  Lenny Kravitz fotókiállításának kísérőtárlata Mathieu Bitton francia fotóművész, dizájner és producer által készített portrékból áll. Bitton évek óta fotózza az amerikai énekest, világkörüli turnéra is elkísérte már, valamint segített neki az idén márciusban az Egyesült Államokban bemutatott Flash című fotóalbumának elkészítésében is.

  Az Ausztriában bemutatott fekete-fehér képekből álló sorozat ötven felvételt tartalmaz. A Flash kiállítás augusztus 22-ig látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!