Szüfrazsett múzeumnak indult, Hasfelmetsző Jack kiállítás lett belőle

Szüfrazsett múzeumnak indult, Hasfelmetsző Jack kiállítás lett belőle

Tavaly októberben kapott engedélyt Mark Palmer-Edgecumbe, a Google európai részlegének korábbi vezetője, hogy egy használaton kívüli, Viktória-korabeli londoni épületet múzeumnak rendezzen be. A tárlat témája a nők történelmének bemutatása, különös tekintettel a brit szüfrazsettek tevékenységére.

Nagy volt a meglepetés, amikor a Cable Street 12-es szám alatt található épület homlokzata elkészült, és a környékbeliek meglátták a Jack the Ripper Museum (Hasfelmetsző Jack Múzeum) feliratot. A nők helyett tehát Hasfelmetsző Jack, a legendás és sosem azonosított sorozatgyilkos kapott múzeumot, aki 1888 és 1891 között minimum öt prostituálttal végzett brutális módszerekkel – írja a Mentalfloss.

Fotó: Jack The Ripper Museum / Facebook

 "Valóban a nők társadalomtörténetéről terveztünk múzeumot nyitni, de aztán sokkal érdekesebb nézőpontnak találtuk Hasfelmetsző Jack áldozatainak perspektíváját bemutatni. Egyáltalán nem akarjuk a sorozatgyilkost ünnepelni, de be akarjuk mutatni, miért és hogyan jutottak erre a sorsra az áldozatául esett nők" – nyilatkozta Palmer-Edgecumbe a London Evening Standardnek.

A helyiek egyáltalán nem örülnek a fejleményeknek, volt, aki először azt hitte, az egész csak valami rossz vicc. És bár a helyi hatóságok is csalódottak, nyilatkozatuk szerint nincs ráhatásuk a múzeum tematikájára. Ugyanakkor a biztonság kedvéért ellenőrzik, hogy nem történt-e valamilyen szabálytalanság.

A múzeum a tervek szerint jövő kedden nyitja meg kapuit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek