Látogatórekord a világ egyik legnagyobb múzeumában

  Látogatórekord a világ egyik legnagyobb múzeumában

  Rekordszámú, mintegy 6,3 millió látogató kereste fel a június 30-én zárult pénzügyi évben a New York-i Metropolitan Múzeumot – jelentette be szerdán Thomas Campbell igazgató. A világ egyik legnagyobb múzeumába tavaly 189 országból érkeztek turisták, akik a látogatók 38 százalékát tették ki. A New York-iak alkották a látogatók 26 százalékát. Ez volt a negyedik egymást követő esztendő, amikor több mint hatmillióan keresték fel az intézményt – olvasható a múzeum közleményében.

  A New York-i Metropolitan MúzeumFotó: Tips / Marvin Brigitte Newmann / Northfoto

   A múzeum öt időszaki kiállítása is több mint százezer látogatót vonzott, köztük a Leonard Lauder műgyűjtő kubista gyűjteményét bemutató tárlat, amelyet több mint 316 ezren kerestek fel. A májusban megnyílt China: Through The Looking Glass című kiállításra már több mint félmillióan voltak kíváncsiak. 6,3 millió látogatót még soha nem regisztrált az intézmény azóta, hogy negyven éve elkezdték jegyezni a látogatási statisztikákat.

  A világ leglátogatottabb múzeum a párizsi Louvre, amelyet az elmúlt évben 9,3 millióan kerestek fel, a látogatók 70 százaléka külföldi turista volt, emlékeztet az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!