Piknikezzen pálmafák alatt a bécsi Duna vizén

  Piknikezzen pálmafák alatt a bécsi Duna vizén

  Elég csak Bécsig utaznia, ha karibi hangulatra vágyik, a Shinakl Hajókölcsönző ugyanis pálmákkal, napernyőkkel és napozóágyakkal felszerelt elektromos hajószigetekkel bővítette a flottáját – írja közleményében a Compress. „Eredetileg a barátnőmnek és magamnak terveztem az első összebújós hajót, hogy esténként együtt fürkészhessük a csillagos égboltot. Aztán az alapötletből lépésről lépésre egy átfogó üzleti koncepció született" – meséli a tervező, Dr. Martin Mai.

  Fotó: Aquacon lr

  A hangulatos, nyolc fős hajókon reggelit, pikniket, gyertyafényes vacsorát, sőt, még jazz- és klasszikus koncerteket is tartanak. Mivel bécsi Öreg-Duna szakasza lényegében véve a folyó holtága, így itt még a fürdőzés is engedélyezett. A fedélzetre pedig babakocsit, kerekesszéket, vagy ha épp úgy tartja kedvünk, a háziállatunkat is felvihetjük.

  Fotó: Aquacon lr

  A tervezőnek az elegancia és a kényelem mellett a fenntarthatóság is fontos szempont volt, ezért a hajók újrahasznosított műanyag flakonokból, illetve üvegrost helyett kenderrost felhasználásával készültek. „A természettől veszem át a már bevált megoldásokat, és ezeket fejlesztem tovább az elektromobilitás segítségével. Véleményem szerint mindenkinek a természetet példaként véve, azzal összhangban és csakis a lehetőségeihez mérten kellene dolgoznia" – hangsúlyozta Mai. Elektromos hajói joystick-vezérlésűek, melyek használatát gyorsan el lehet sajátítani, így még hajóvezetői engedélyre sincs szükség a karibi élményhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!