Kínában őrizetbe vettek egy csapat turistát, lehet, hogy terroristák

Kínában őrizetbe vettek egy csapat turistát, lehet, hogy terroristák

Húsz külföldi turistát őrizetbe vettek Kínában, és közülük 11-et jelenleg is fogdában tartanak, mert a gyanú szerint egy terroristacsoportot népszerűsítő videoklipet néztek a hotelszobájukban – adta hírül az MTI.

A turisták közül 10 dél-afrikai, 9 brit és egy indiai állampolgár, a dél-afrikaiak közül pedig ketten brit állampolgársággal is rendelkeznek. Valamennyien egy 47 napos túrán vettek részt, a helyi hatóságok pedig még július 10-én fogták el őket a belső-mongóliai Ordosz repterén. Először az útjukat szervező a Chinese Odyssey Tours nevű iroda munkatársának tűnt fel, hogy valami nincs rendben. A kínai hatóságok feltételezik, hogy a csoport egyes tagjai kapcsolatban állnak egy meg nem nevezett terrorcsoporttal.

A csoport tagjaitól elvették a mobiltelefonjaikat, így 48 órán keresztül nem tudtak kapcsolatba lépni családtagjaikkal és a nagykövetségükkel. Az Egyesült Királyság diplomáciai képviseletének munkatársai már találkoztak az érintettekkel és biztosították a konzuli segítséget. Az ordoszi rendőrség csupán annyit közölt, hogy az ügyben még folyik a nyomozás. A BBC brit televízió diplomáciai forrásokból származó értesülései szerint 6 brit turistát várhatóan ki fognak utasítani az országból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek