Dánia is Tunézia elhagyására kéri állampolgárait

Nagy-Britannia után pénteken Dánia is azt kérte állampolgáraitól, hogy minél előbb hagyják el Tunéziát, mivel jelentős kockázata van egy újabb merényletnek.

"Ha ön jelenleg Tunéziában van, és nem kell feltétlenül ott maradnia, akkor javasoljuk, hogy induljon haza egy utazásszervező segítségével vagy egy kereskedelmi járattal" - olvasható a dán külügyminisztérium honlapján. A közlemény arra is kitér, hogy azok, akiknek feltétlenül szükséges Tunéziában tartózkodniuk, rendkívül óvatosak legyenek a külföldiek által látogatott helyeken, így a bárokban és a szállodákban is. Dánia egyúttal mindenképpen eltanácsolja állampolgárait attól, hogy az Algériával vagy Líbiával határos tunéziai régiókba utazzanak - írja az MTI.

Pénteken a finn kormány is módosított a Tunéziára vonatkozó utazási tanácsain, amelyek között felhívja a figyelmet a belpolitikai zavargásokra és a turisták elleni újabb támadások veszélyére is. A közlemény szerint a helyi hatóságok nem szavatolják megfelelően a biztonságot az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken. Finnország egyúttal eltiltja Tunéziában tartózkodó polgárait arról, hogy a határvidékekre utazzanak - olvasható Finnország tuniszi nagykövetségének honlapján.

Csütörtökön a brit külügyminisztérium felülvizsgált állásfoglalásában az újabb merénylet jelentős veszélyére hivatkozva tanácsolta el a brit állampolgárokat Tunézia felkeresésétől, illetve azt kérte a már ott tartózkodóktól, hogy hagyják el az országot.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az esetre reagálva egy közleményt fogalmazott meg, amelyben azt írta: folyamatosan egyeztetnek a Belügyminisztériummal, valamint az európai uniós tagországok tuniszi képviseleteivel. "Ha ezen egyeztetések alapján szükségessé válik valamilyen intézkedés, azt haladéktalanul meg fogjuk hozni" - tették hozzá.

A magyar és a nemzetközi utazási irodák eseményt követő reakciójáról korábbi cikkünkben olvashat. Arról pedig, hogy kell-e kötbért fizetnie a tunéziai nyaralása lemondásakor, itt talál bővebb információt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek