Egy fesztivál, ahol mindenki képregényhős

Egy fesztivál, ahol mindenki képregényhős.

A Csillagok háborúja filmsorozat legújabb része izgatja leginkább az idei Comic-Con képregény- fesztivál látogatóit, amely csütörtökön kezdődött és négy napon át tart San Diego-ban. A fesztivált 1970-ben rendezték meg először, azóta minden évben a film-, képregény-, videojáték-, anime-, fantasy-, és sci-fi rajongók legnagyobb találkozójának számít a világon. Idén több mint 130 ezer látogatót várnak a vasárnapig tartó látványosságra.

 

Galéria: Comic Con 2015Fotó: Denis Poroy / MTI

Sokan ezért már a csütörtök estét is sorban állással töltötték, hogy bejussanak a Lucasfilm péntek délutáni, Star Wars: Az ébredő Erő bemutatójára. (Nálunk egyébként a film karácsonykor kerül majd a mozikba.) A San Diegó-i Konferenciaközpont pedig Yodás hátizsákot, birodalmi rohamosztagos pulóvert, Csubakkás takarót és Darth Vaderes gördeszkát áruló standokkal telt meg. A fesztiválon felvonul többek között a Trónok harca és a The Walking Dead stábja, de a rajongók még számos más népszerű tévésorozat alkotóival és szereplőivel is találkozhatnak. Ilyen Ben Affleck is, aki a találgatások ellenére mégiscsak elmegy néhány száz autogramot kiosztani, hogy egyben promotálhassa a 2016-ban a mozikba kerülő Batman vs Superman: Dawn of Justice című filmjét is - írja a Daily Mail. A filmes bemutatók mellett a szervezők jelmezversenyt ígérnek, és több képregény témára épülő programmal készültek.

 

Galéria: Comic Con 2015Fotó: Denis Poroy / MTI

Az idei fesztivál egyik különlegessége egy kiállítás, amely a DC Comics olyan karaktereinek, mint Superman, Batman vagy a Wonder Woman, nagyméretű legómásait sorakoztatja fel. A tárlatot az egyébként Hollywoodban alkotó Nathan Sawaya a Warner Bros filmstúdióval együtt hozta össze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek