Szánkózni is lehet a thaiföldi Hóvárosban

Szánkózni is lehet a thaiföldi Hóvárosban.

Tíz éve Ski Dubai néven nyílt meg a világ első, sivatagi körülmények között épített fedett síközpontja az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában. Két évvel ezelőtt London polgármestere ígért a stratfordi városrészbe hasonló terveket 22 000 négyzetméteres valódi hóval borított alapterületen - külön pályákkal a síelőknek, a hódeszkásoknak és a szánkózóknak.

Július elsején pedig a forró Bangkokban nyílt meg egy szánkózásra és hógolyózásra alkalmas hely. A fedett hóbirodalomban így azok is megtapasztalhatják, milyen érzés hulló hópelyhek alatt korcsolyázni, akik idáig csak a híradásokban láthatták azt. Még akkor is, ha az a hulló hó, csak ügyesen formázott műpehely.

 

Galéria: Hóváros BangkokbanFotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

A Themalaymailonline.com szerint a Hóváros vidámpark a trópusi éghajlattal rendelkező thaiföldi főváros legnépszerűbb és legújabb látványossága, amely Dél-Kelet Ázsia legnagyobb fedett havas élménycentrumának számít. A háromezer négyzetméteres téli birodalom a Gateway Ekamai bevásárlóközpont ötödik emeletén kapott helyet. Területének nagy részét harminc-negyven centis műhóréteggel borították, a korcsolyapálya melletti üzletsoron pedig csupa japán étterem és tradicionális japán tematikájú üzlet sorakozott fel.

 

Galéria: Hóváros BangkokbanFotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

A tervek szerint további igloo-kunyhókat építenek, és ha lesz elég érdeklődő, akkor hamarosan menetendszerű síleckéket is tartanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek