50 éves a Rolling Stones, saját kiállítással ünnepelnek

50 éves a Rolling Stones, saját kiállítással ünnepelnek

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő áprilisban a londoni Saatchi Galériában: az Exhibitionism című tárlaton a világhírű banda tagjainak naplói, levelezése, személyes tárgyai, hangszerei lesznek láthatóak és korábban be nem mutatott videofelvételek is várják a közönséget – írja az MTI.

 

A Rolling StonesFotó: Jason Merritt / Europress / Getty

A londoni galéria két emeletét szentelik a három éve eltervezett kiállításnak, amelyre a kurátorok ötszáz tárgyat gyűjtöttek össze a rockegyüttes személyes archívumaiból. A rajongók a banda fellépéseinek színpadi dizájnjától a különleges gitárokon és hangszereken át a ritka hangfelvételekig számtalan izgalmas látni- és hallanivalóra számíthatnak – számolt be szerdán a BBC News. Bemutatják a Stones és különböző tervezők, színészek és filmesek – köztük Alexander McQueen, Ossie Clark, Andy Warhol, Tom Stoppard és Shepard Fairey – közös munkáit is.

„Régóta szerettük volna már ezt a kiállítást, de azt akartuk, hogy tényleg nagyszabású legyen. Úgy terveztük meg, akár egy koncertturnét, és szerintem most az időzítés is megfelelő" – mondta el Mick Jagger, a banda frontembere. Keith Richards hozzáfűzte, hogy miközben az anyag a Rolling Stonesról szól, nem csak a tagokon van a hangsúly, szerephez jut például az együttes munkáját támogató technikai stáb is. Ronnie Wood és Charlie Watts pedig arról beszélt, hogy mennyire elégedettek a kiállításnak otthont adó Saatchi Galériával, mint helyszínnel. „Nehéz elhinni, hogy ötven éve kezdtük, de csodás visszanézni pályafutásunk kezdetére" – fogalmaztak és hozzátették, hogy a kiállítás egyúttal segít felidézni a történteket.

 

LondonFotó: Nikos Koutoulas / flickr

Az április 6-án megnyíló kiállításra július 15-től lehet jegyet vásárolni és szeptemberig lesz megtekinthető a brit fővárosban, a következő négy évben pedig a világ további 11 városában mutatkozik be.

A Rolling Stones 2012 óta több mint 225 millió fontos bevételre tett szert élő koncertjeiből. A legendás együttes három éve kezdte újra a turnézást öt év kihagyás után, körbeutazták műsorukkal Európát és Észak-Amerikát, majd Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is felléptek. Zip Code című koncertsorozatuk júniusban kezdődött Észak-Amerikában, ahol július közepéig 15 előadásuk lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek