4 tipp: itt nyaraljon, ha különleges szállásra vágyik

A görögországi Szantorini szigetén luxusbarlangok, Horvátországban világítótornyok, Szlovéniában mesebeli lombházak, Amszterdamban lakóhajók várják az egyforma hotelszobákból kiábrándultakat.

Van az úgy, hogy az embernek elege lesz a sok egyforma hotelszobából, és az Airbnb lakáskínálata sem dobja fel igazán. Ilyenkor érdemes valami izgalmasabb után nézni: például barlanghotelek, világítótornyok, lombházak vagy éppen lakóhajók várják a klasszikus szálláshelyekből kiábrándult turistákat. Ezekre mutatunk pár szuper példát.

Luxusbarlangok Szantorinin

 

A görögországi Szantorini önmagában egy álomnyaralás helyszíne lehet az aprócska szigetet körülölelő kristálytiszta víz, a különleges vulkanikus táj és a világ legszebb naplementéi miatt. Ez az a Görögország, amiről a katalógusok, képeslapok alapján mindenki álmodozik: fehérre meszelt házak és kék kupolák, szamarak, régészeti leletek minden mennyiségben.

Luxusbarlanghoz ilyen medence dukál
Galéria: Négy tipp: itt nyaraljon, ha különleges szálláshelyre vágyik
(Fotó: Iconic Santorini, a boutique cave hotel)

 Ezen az idilli helyen, Imerovigli településen található a többszörösen díjnyertes – a Condé Nast Travelertől a TripAdvisorig mindenki kitüntette már – barlanghotel, az Iconic Santorini. A teraszról nyíló hihetetlen panoráma, és az egyedileg, antik bútorokkal berendezett, boltíves mennyezetű barlanglakások garantáltan nem fogják senkinek sem eszébe juttatni az unalmas egyen-hotelszobákat.

A hely további különlegessége, hogy az edzőtermet éppúgy barlangban rendezték be, mint ahogyan a wellness-részleg és a medencék is tradicionális, sziklába vájt helyiségekben találhatók. A Caldera Suite névre keresztelt luxus-lakosztályokhoz privát, vulkánra és azúrkék tengerre néző jakuzzi és pihenőterasz is jár.

 

Világítótorony Rovinjnál

 

A fényűző luxus helyett inkább a kalandra vágyóknak ajánlanánk az alábbi, Horvátországban található világítótorony kibérlését. A Rovinjtól nem messze, egy hetvenszer ötven méteres, sziklán található, 23 méter magas Szent Iván világítótoronyból fantasztikus kilátás nyílik a tengerre.1853-ban még navigációs céllal épült, ma a Robinson Crusoe-élményre vágyó turisták bérelhetik ki maguknak. Két spártai egyszerűséggel berendezett négyágyas apartman, és egy konyha található benne.

Világítótorony-romantika
Galéria: Négy tipp: itt nyaraljon, ha különleges szálláshelyre vágyik
(Fotó: ivana / Wikipeda)

 És hogy mit lehet itt csinálni? A sziget körül viszonylag sekély a víz, így strandolásra alkalmas. A víz alatti élővilág állítólag nagyon gazdag erre, így a búvárok és horgászok egyaránt meg fogják találni itt a számításaikat. Kishajóval pedig a hangulatos óvárosáról ismert Rovinj is könnyen elérhető.

Persze nem csak ez az egy bérelhető világítótorony van az Adrián. Ha rákeresnek a neten, több tucat találat közül válogathatnak.

 

Lombházak a Bledi-tónál

 

Tengerpart helyett inkább a hegyekre szavaz a család? Menjenek Szlovéniába, a sokat emlegetett Bledi-tóhoz! Itt aztán kedvükre kirándulhatnak, délután pedig jól esik a csobbanás a friss vizű tóba. A kiránduló életformához stílszerűen a klasszikus kempingezés illene – a Camping Bled ebben a műfajban kifejezetten szimpatikusnak tűnt ottjártunkkor – azonban van, aki túl kényelmesnek érzi magát ehhez.

Luxus a fa tetején
Galéria: Négy tipp: itt nyaraljon, ha különleges szálláshelyre vágyik
(Fotó: Garden Village Bled - Slovenia)

 Uncsi hotelszoba, és kényelmetlen kemping is kilőve? Akkor irány a Garden Village glamping, pár lépésnyire a tóparttól. Itt mindenféle luxussal felszerelt sátrak, és lombházak közül választhatunk. Ezek közül ezúttal a lombházakat ajánljuk. Ezek a cölöpökön álló, fák közé épített házikók egyszerre idézik a gyerekkori bunkerépítés hangulatát, miközben minden igényt kielégítenek. Van odabent tévé, légkondi, konyha, fürdőszoba, hálószoba, a felső szinten pedig egy nagy háló van kifeszítve, ahol heverészni, olvasgatni lehet.

 

Lakóhajók Amszterdamban

 

A városnézés híve? Mit szólna egy kis amszterdami hajózáshoz? Akárhányszor járunk is erre, mindig irigykedünk a lakóhajók népére. Főleg a Prinsengracht és Herengracht idilli környékén képzeljük el, milyen klassz lehet a reggeli kávét/esti bort egy lakóhajó teraszán elszürcsölni. (Persze aztán eszünkbe jut, hogy ijesztőek a sirályok, és különben is hosszú távon a franc akarja, hogy őt fotózgassák álló nap a turisták.)

Egy ilyen hajóteraszon azt sem bánja az ember, ha ötpercenként lefotózzák az arra járó turisták
Galéria: Négy tipp: itt nyaraljon, ha különleges szálláshelyre
vágyik (Fotó: House-boat Hotel)

 Ha ön is valahogy így van vele, próbálja ki csupán pár éjszaka erejéig, milyen egy amszterdami lakóhajón az élet. Itt például több tucat hajóból lehet válogatni. Ennek az Amstelen horgonyzó lakóhajónak például pontosan olyan terasza van, ahol irigylésre méltó módon zárható egy városnézéssel töltött fárasztó nap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek