Magatartási kódex várja az Angkort felkereső turistákat

Magatartási kódex várja az Angkort felkereső turistákat.

Magatartási kódexet dolgoztak ki az Angkori Régészeti Parkot felkereső turistáknak a kambodzsai hatóságok, mivel a közelmúltban több botrányos meztelenkedés is történt az ország leglátogatottabb nevezetességénél - írja az MTI.

Az AKP kambodzsai állami hírügynökség honlapjára hétfőn felkerült viselkedési kódex óva inti a turistákat a túlságosan lenge öltözettől, a dohányzástól, az ősi templomok faragványainak megérintésétől, a laza kőépítményeken ücsörgéstől és a templomok tiltott területeire való belépéstől.

"Angkor bárminemű fosztogatása vagy megrongálása, tovább a meztelenkedés és a nemi szervek mutogatása büntetendő cselekménynek számít" - figyelmezteti a látogatókat a kódex.

A rendszabályokat azért hozták, mert az elmúlt hónapokban több esetben okoztak botrányt a magukat pucéran fényképeztető turisták a világörökségnél. A legutóbbi incidens május 10-én történt, amikor három fiatal külföldi egymás pucér ülepét fotózta a régészeti park egyik templomában. Őket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, az országból kiutasították és több évre kitiltották.

Travelo tipp: Arról már írtunk korábban is, hogy Kambodzsát látni kell! Ha az új magatartási kódex ellenére mégis feltétlenül meztelenül szeretné megnézni a bakancslistás Angkor Wat templomait, tegye inkább otthon, a számítógépe előtt ülve! Így a világ legizzasztóbb lépcsőit is megússza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek