Saját kiállítást nyitott a Gyűrűk Ura rendezője

Saját kiállítást nyitott a Gyűrűk Ura rendezője

Peter Jackson, a Gyűrűk Ura-filmeket és A hobbit-trilógiát is jegyző új-zélandi filmrendező az első világháborúról szóló különleges tárlatot állított össze szülőhazája fővárosában - írja az MTI.

A tárlat első része pénteken nyílt meg a wellingtoni Dominion Múzeumban, hatalmas, színes képeken mutatva be az első világháború lövészárkainak és csatamezőinek mindennapjait. Peter Jackson vizuális effektekkel foglalkozó stúdiójának szakemberei eredeti, fekete-fehér fotográfiákat színeztek ki a kiállításra.

Wellington Fotó: Lester Blair / flickrForrás: Travelo

 Jackson kitiltotta a múzeumból a fekete-fehér felvételeket, mondván, hogy a korabeli fotográfiák miatt az emberek hajlamosak színtelennek elképzelni a háborút. "Azt akartam, hogy a látogatók is olyannak láthassák a háborút, ahogyan azt a katonák látták annak idején. Ha az ember fog egy fekete-fehér fényképet, és igazán jó munkát végez a színekkel, akkor meglátja a részleteket. Látja az érzelmeket" - mondta a többszörös Oscar-díjas rendező.

Peter Jackson Hollywoodban Fotó: Alberto E. Rodriguez / Getty Images EntertainmentForrás: Travelo

 Az 53 éves Jackson gyermekkora óta érdeklődik az első világháború története iránt. Számos repülőgépe és egyéb relikviája van abból a korszakból, amelyek egy részét most felajánlotta a múzeum gyűjteményének. A rendező azt tervezi, hogy az első világháború egyes csatáinak századik évfordulójához igazítva nyitják majd meg a tárlat újabb és újabb termeit, kezdve a gallipoli csatával április 25-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek