Mad Men kiállítás nyílik Washingtonban

  Mad Men kiállítás nyílik Washingtonban

   A washingtoni Smithsonian Intézet Amerikai Történeti Múzeumába kerül a Mad Men - Reklámőrültek című amerikai televíziós sorozat jelmezeinek és kellékeinek egy része - írja az MTI.

  Az 1960-as években játszódó széria sztárjai, Jon Hamm, John Slattery és Christina Hendricks, valamint a sorozat alkotója, Matthew Weiner személyesen adták át a tárgyakat Washingtonban az intézmény képviselőinek. A múzeum szórakoztatóipari relikviákkal foglalkozó kurátora, Dwight Blocker Bowers szerint a Mad Men producerei egyedülálló munkát végeztek annak érdekében, hogy a legapróbb részletekig korhű 1960-as évekbeli reklámügynökséget varázsoljanak a televíziók képernyőjére.

  Don Draper Fotó: Frank Ockenfels/amc / NorthfotoForrás: Travelo

   Az intézménynek adományozott kellékek közt szerepel a sötét múltú reklámszakember, Don Draper védjegyévé vált szürke zakó és világos kalap, valamint további eredeti 1960-as évekbeli borotválkozó-eszközök, fogkefék, alkoholos üvegek, egy csomag cigaretta és karórák. A tárgyakat az amerikai kultúrát bemutató 2018-ban nyíló tárlat keretében fogják kiállítani. A Mad Men - Reklámőrültek utolsó évada április 5-én startol az AMC csatornán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!