Budapest kenterbe verte Dubajt a turistáknál

  A TripAdvisor felhasználói szerint Budapest a világ egyik legjobb úti célja, még Dubajt és Sydneyt is lekörözi. Íme a Travelers' Choice idei 25-ös toplistája!

   Kihirdették a TripAdvisor felhasználóinak legkedveltebb úti céljait 2015-ben. A 25-ös listán Budapest a 21. helyen szerepel, ezzel olyan népszerű városokat is maga mögé utasított mint Dubaj, Hongkong és Sydney, a Travelers' Choice első helyét pedig a marokkói Marrákes zsebelte be.

  A TripAdvisor évről évre összeveti felhasználóinak értékeléseit a szolgáltatások, a szálláshelyek és az éttermek tekintetében, és ez alapján választja ki a legnépszerűbb úti célokat. Jöjjön hát a top 10-es lista, a képekre kattintva pedig mind a 25 úti célt megtekintheti!

  1. Marrákes, Marokkó: Tavaly még „csak" 5. volt a listán, idén azonban Marrákes lett az utazók kedvenc célpontja. A vörösessárga várost az izgalmas keleti kultúra, és a kígyóbűvölőktől és táncosoktól nyüzsgő éjszakai élet teszi különlegessé.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: martinvarsavsky / flickr)

   

  2. Sziemreap, Kambodzsa: Sziemreap tulajdonképpen az Angkort felkereső turisták kiszolgálásra specializálódott, ennek köszönhetően egy virágzó kis várost találunk itt, egy egyébként rendkívül szegény országban.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: David Longstreath / Europress / Getty)

   

  3. Isztambul, Törökország: Isztambul különleges fekvése, római kori, bizánci és oszmán építészeti emlékei, valamint a múzeumaiban és palotáiban fellelhető művészi alkotások révén vált a turisták kedvelt úti céljává. Bár csak kisebb része fekszik Európában, mégis európai városnak tekintjük.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Tekstbureau De Eindredactie / Europress / Getty)

   

  4. Hanoi, Vietnám: Vietnám fővárosa a régi és az új különös keveréke, ezért nem hasonlítható egyik vietnámi városhoz sem. Nyüzsgő piacai és éjszakai élete, kitűnő konyhája lenyűgözi az ősi város minden látogatóját.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: John Seaton Callahan / Europress / Getty)

   

  5. Prága, Csehország: Prágát gyakran hívják „száztornyú városnak” vagy „arany városnak” is, melynek történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Prága minden negyedének egyedi hangulata van, ezért is imádják a turisták.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Jtb Photo / Europress / Getty
  6. London, Egyesült Királyság: A város nemcsak az Egyesült Királyság, hanem a világ egyik kereskedelmi, oktatási, egészségügyi, kutatási és fejlesztési, szórakoztatóipari, turisztikai és divatközpontja. Egy igazi örökmozgó metropolisz, amit sohasem lehet megunni.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Bloomberg / Europress / Getty)

   

  7. Róma, Olaszország: Az olasz főváros múzeumai és műemlékei a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai közé tartoznak. A város történelme több mint két és fél ezer évet ölel fel - itt valódi időutazásban lehet részünk.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Bloomberg / Europress / Getty)

   

  8. Buenos Aires, Argentína: Latin-Amerika egyik legnagyobb városában rengeteg múzeum, könyvtár, színház és mozi van. Talán nincs a világon még egy olyan város, ahol ennyi szobrot és szökőkutat lehet megcsodálni, mint itt. És ami még hab a tortán: sokak szerint Buenos Aires bizonyos részei akár Budapesten is lehetnének, annyira hasonlít egymásra a két város.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Bloomberg / Europress / Getty)

   

  9. Párizs, Franciaország: Párizs ma a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja, befolyása a politikára, az oktatásra, a szórakoztatóiparra, a sajtóra, a divatra, a tudományra és a művészetekre a világ négy legjelentősebb városa közé emelte. Párizst a világ legromantikusabb városaként is számon tartják.
  Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja
  (Fotó: Pawel Libera / Europress / Getty)

   

  10. Fokváros, Dél-Afrika: Fokvárosban hegyet is mászhatunk, szörfözhetünk az Atlanti-óceánon és ha épp úgy tartja kedvünk, akár még pingvinekkel is strandolhatunk. Jól hangzik, igaz? Galéria: A világ 25 legkedveltebb turistacélpontja(Fotó: Gallo Images / Europress / Getty)

   

  Önnek melyik a kedvence?
  Marrákes, Marokkó - 7
  Sziemreap, Kambodzsa - 9
  Isztambul, Törökország - 18
  Hanoi, Vietnám - 5
  Prága, Csehország - 21
  London, Egyesült Királyság - 15
  Róma, Olaszország - 47
  Buenos Aires, Argentína - 5
  Párizs, Franciaország - 27
  Fokváros, Dél-Afrika - 5
  New York, Amerikai Egyesült Államok - 19
  Zermatt, Svájc - 11
  Barcelona, Spanyolország - 26
  Cappadocia, Törökország - 3
  Ubud, Bali - 10
  Cusco, Peru - 7
  Szentpétervár, Oroszország - 15
  Bangkok, Thaiföld - 12
  Kathmandu, Nepál - 6
  Athén, Görögország - 4
  Budapest, Magyarország - 150
  Queensland, Új-Zéland - 11
  Hongkong - 10
  Dubaj, Egyesült Arab Emírségek - 12
  Sydney, Ausztrália - 15
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!