Új kortárs részleget nyit Moszkvában az Ermitázs

  Új kortárs részleget nyit Moszkvában az Ermitázs

  Új részleget nyit Moszkvában a 250 éves szentpétervári Ermitázs, a múzeum a kortárs művészetekre fog összpontosítani.

  A múzeum épületét Hani Rashid kanadai építész tervezte az egykori Zil autógyár területére. Az építkezés a tervek szerint 2018-ra fejeződik be. Mihail Pjotrovszkij, az Ermitázs igazgatója csütörtökön írt alá megállapodást a területfejlesztésről a kivitelezőkkel - írja az MTI a The Art Newspaper művészeti hírportálra hivatkozva.

  Az Ermitázsnak Oroszországszerte és Amszterdamban vannak kiállítótermei, de „a moszkvai fejlesztés történelmi jelentőségű, ugyanis a moszkvai Ermitázs más múzeumokkal együttműködve tud majd kiállításokat szervezni" - írta közleményében az intézmény.

  A 2012 óta Moszkvában működő kortárs kiállítási központ, a Kultúra Palotája közkedvelt kulturális célpont lett. A közelmúltban jelentette be a moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum, hogy megnyitják a Puskin Modern múzeumot is. A szépművészeti múzeum és az Ermitázs vezetői között rendszeresen fellángol a vita arról, mely múzeumba egyesítsék Szergej Scsukin és Ivan Morozov orosz műgyűjtők páratlan gyűjteményeit, amelyeket annak idején a bolsevikok állami tulajdonba vettek, és megosztották a két múzeum között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!