Múzeumok hosszú hétvégéje Linzben

Múzeumok hosszú hétvégéje Linzben

A linzi múzeumok hosszú hétvégéjét idén március 19. és 22. között rendezik meg Felső-Ausztria tartományi székhelyének múzeumai és a linzi Turizmusszövetség közös szervezésében. A Museum total című rendezvényen négy nap alatt egy jeggyel kilenc múzeumot járhatnak be az érdeklődők - írja az MTI.

Ars Electronica Center, Linz Fotó: dorena-wm / flickrForrás: Travelo

 A hosszú hétvége keretében számtalan izgalmas programmal várják a múzeumok a látogatókat. Pénteken a linzi Kastélymúzeumban Felső-Ausztria 1945 és 1955 közötti történetét bemutató kiállításon tartanak vezetett múzeumtúrát, a nyolcvanas évek divatvilágáról szóló kiállítás pénteken és vasárnap szintén vezetéssel tekinthető meg a Lentos múzeumban. A Landesgalerie Margherita Spiluttini Bécsben élő fotóművész kiállításához kapcsolódóan gyerekeknek tart majd fotószakkört szombaton. A Nordico városmúzeum ugyanezen a napon kulináris programot szervez, melynek keretében a linzi streed food kínálatával is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az acélipari vállalat látogatócentruma, a voestalpine Stahlwelt területét pénteken és szombaton dízelmozdonnyal lehet körbeutazni, a Biológiai Központban pedig a víz alatti világot bemutató kiállításon vehetnek részt a látogatók.

Résztvevő múzeumok és jegyinformációk
Ars Electronica Center
linzi Kastélymúzeum
Lentos múzeum
Landesgalerie
Nordico városmúzeum
OÖ Kulturquartier kulturális centrum
voestalpine Stahlwelt (az acélipari vállalat látogatóközpontja)
StifterHaus
Biológiai Központ
A négy napos belépőjegy felnőtteknek 8 euróba (kb. 2500 forintba), 14 éven aluliaknak pedig 4 euróba (kb. 1200 forintba) kerül, amely tartalmazza a vezetett múzeumtúrákat, a workshopokat és kísérőrendezvényeket is.
A hosszú hétvége programjairól további részleteket talál ide kattintva.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek