Kilakoltatják a tündéreket Angliában

  Kilakoltatják a tündéreket Angliában

  Kilakoltatják a tündéreket a wayfordi erdőből Somersetben, azaz betiltják a miniatűr ajtók elhelyezését a fák törzsein - írja a mashable.com.

  Ejha! Ez a mondat részleteiben és egyben is szorul némi magyarázatra, de ne felejtsük el, hogy Angliában vagyunk, ahol a lakosság mindig is magától értetődő viszonyt ápolt a természetfeletti lényekkel. Ez a konkrét eset egy tizenöt éves tradícióval számolna le, amelyet gyerekek gyakorolnak a fák odúira illeszkedő pici ajtók szerkesztésével. Úgy gondolják, hogy az ajtók a segítenek a tündéreknek letelepedni az erdőben.

  Az már igaz, hogy a szituáció kicsit túlnőtte a kereteket, ugyanis akad olyan fatörzs, amin vagy tíz ajtó sorakozik egymás fölött és mellett.

  „A helyzet elég összetett – mondta Steven Acreman, a wayfordi erdő illetékese a BBC-nek – senki sem állítja, hogy kilakoltatjuk a tündéreket, egyszerűen arról van szó, hogy valami határt kell szabdni az ajtók kihelyezésének."

  Az erdőt egykor egyszerűen csak a Wayford Manorhoz tartozó erdőként ismerték, benne egy Erzsébet-korabeli házzal, de ma nagyjából 200 miniatűr ajtajával mindenki csak tündérerdőnek hívja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!