Kilakoltatják a tündéreket Angliában

Kilakoltatják a tündéreket Angliában

Kilakoltatják a tündéreket a wayfordi erdőből Somersetben, azaz betiltják a miniatűr ajtók elhelyezését a fák törzsein - írja a mashable.com.

Ejha! Ez a mondat részleteiben és egyben is szorul némi magyarázatra, de ne felejtsük el, hogy Angliában vagyunk, ahol a lakosság mindig is magától értetődő viszonyt ápolt a természetfeletti lényekkel. Ez a konkrét eset egy tizenöt éves tradícióval számolna le, amelyet gyerekek gyakorolnak a fák odúira illeszkedő pici ajtók szerkesztésével. Úgy gondolják, hogy az ajtók a segítenek a tündéreknek letelepedni az erdőben.

Az már igaz, hogy a szituáció kicsit túlnőtte a kereteket, ugyanis akad olyan fatörzs, amin vagy tíz ajtó sorakozik egymás fölött és mellett.

„A helyzet elég összetett – mondta Steven Acreman, a wayfordi erdő illetékese a BBC-nek – senki sem állítja, hogy kilakoltatjuk a tündéreket, egyszerűen arról van szó, hogy valami határt kell szabdni az ajtók kihelyezésének."

Az erdőt egykor egyszerűen csak a Wayford Manorhoz tartozó erdőként ismerték, benne egy Erzsébet-korabeli házzal, de ma nagyjából 200 miniatűr ajtajával mindenki csak tündérerdőnek hívja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek