Újra utazhatunk Észak-Koreába

Újra utazhatunk Észak-Koreába

Észak-Korea feloldja a külföldi turisták beutazásának tilalmát, amelyet több mint négy hónapja vezetett be, mert attól tartott, hogy behurcolják az országba az ebolát - adta hírül az MTI. Egy meg nem nevezett forrás szerint - amely rendszeres kapcsolatban áll észak-koreai tisztségviselőkkel - a tilalmat már fel is oldották.

Észak-KoreaFotó: Hong Wu / Europress / Getty

 Az ebola több mint kilencezer ember halálát okozta már a világon, Észak-Koreában azonban egyet sem. Kizárólag a külföldi segélyszervezetek alkalmazottaira és a diplomatákra nem vonatkozott a beutazási tilalom, de nekik is huszonegy napra karanténba kellett vonulniuk, miután megérkeztek az országba - ez a szabály az üzleti és a turisztikai célú látogatások esetén jelenleg is érvényben van.

A hiányzó infrastruktúra és a szigorú beutazási szabályok miatt a Konzuli Szolgálat honlapján Észak-Korea az utazásra nem javasolt térségek listáján szerepel. Az ország fővárosát elérhetjük a kínai Air Chinával, amely tavasztól őszig hetente háromszor repül Peking és Phenjan között. (A nemzeti légitársaságot, az Air Koryót biztonsági okok miatt már 2010-ben kitiltották az EU-ból.) A Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban jelenleg nincs lehetőség a klasszikus értelemben vett turizmusra: egyéni turizmus gyakorlatilag nem létezik, Pekingben lehetőség van az észak-koreai turisztikai szervezet által meghirdetett csoportokhoz való csatlakozásra.

Ha kíváncsi, hogyan érzi magát ma egy turista Észak-Koreában, olvassa el cikkünket Karafiáth Orsolya élménybeszámolójáról, ha pedig úgy dönt, hogy ellátogatna az országba, a beutazási feltételekről, valamint az aktuális biztonsági és egészségügyi helyzetről itt tájékozódhat!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek