Phuketen folytatódik a napernyő-háború

Phuketen folytatódik a napernyő-háború

„Phuketről nincsenek jó híreim, nagyon úgy tűnik, hogy a phuketi kormányzónak elgurult a gyógyszere." – írja Bangkok Charlie a Facebook-oldalán.

"Először ugye, eltüntették a beachekről a napágyakat és a napernyőket bérbeadó vállalkozókat. Azóta a turisták privát napernyőkkel és saját napágyakkal lopakodtak vissza a homokos partra, ám az elmúlt napokban ezeket is kitiltották. A kormányzó ma sajtótájékoztatón tisztázta: sem bérelt, sem magán napágy nem használható a beacheken. Napernyők pedig csak a partok 10%-át fedhetik. Nem baj, sok szép part van még Phuketen kívül, legalább nagyobb figyelmet kapnak majd a jövőben."

 

Forrás: Travelo

Bár a 2014-ben bevezetett napernyő- és nyugágyellenes szabályozás egyre több turistát riaszt el a sziget tengerpartjától, Nisit Jansomwong kormányzó határozott az ügyben, és világossá tette, továbbra is ellenőrizni és büntetni fogják a szabályszegőket – írja a phuketgazette.net a hivatkozott cikkben.

A Bangkok Charlie kommentelői is bizonyítják, hogy a nyaralók és a rendőrök közötti incidensek, melynek során a saját nyugágyakat és napernyőket elkobozzák és büntetést fizettetnek, mindennaposak. A turisták nemritkán bocsátkoznak zajos jelenetekbe, sőt akár sírva is fakadnak, mások panaszaikban kijelentik, hogy soha többé nem jönnek Phuketre.

A háttérben húzódó ok azonban nem elsősorban a kormányó privát ízlése. A tavaly májustól regnáló katonai kormányzat korrupcióellenes tengerpart-tisztítási projektje többek között felszámolni igyekszik az illegálisan megépített éttermeket és bárokat, valamint minden, a tengerpartokon végzett kereskedelmi tevékenységet is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek