Ilyen luxusra futja a miniszteri hotelkeretből

Összegyűjtöttünk néhány négy- és ötcsillagos párizsi hotelt, ahol lazán kijön egy szoba abból az összegből, amit a honvédelmi miniszter anno a szállására költött. Jacuzzis lakosztályok, kilátás az Eiffel-toronyra és pezsgőtől duzzadó minibár: százhúszezer forinttal még Párizsban is belehúzhatunk a luxusba.

Lázár János londoni kiruccanása után most Hende Csaba párizsi útja is sajtóbotrányt robbantott ki: az akkor még házas miniszter titkárnőjével szállt meg 2011 októberében egy párizsi hotelben, a számlát pedig a magyar állam állta. Az utazás időpontja egészen véletlenül a miniszternél 17 évvel fiatalabb Szajlai Mónika 35. születésnapjával esett egybe. Szajlai Hende titkárságvezetője volt éveken át, a miniszter válása óta pedig élettársak.

A honvédelmi minisztert 2011. október 23-án az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre hívták meg a francia fővárosba, ahol a költségelszámolás alapján 126 ezer forintot költöttek a szállásra. Hende ezenfelül 48 ezer forint napidíjat is felvett a kétnapos útra.

A 126 ezer forint akkori árfolyamokon nagyjából 422 eurónak felel meg — ebből az összegből nemcsak négy, de akár ötcsillagos hotelben is kaphatunk szállást Párizs belvárosában. Megszállhatunk olyan, kissé unalmas láncokban, mint a Marriott vagy a Hyatt, de választhatunk izgalmasabb szállást is.

Jacuzzis szobák

A Hôtel Champs Élysées Plaza nevének megfelelően a Champs Élysées egyik csendes mellékutcájában található, és mindent kínál, amit csak egy ötcsillagos luxushoteltől elvárunk. Van fitneszterem, szauna, törökfürdő, ingyen wifi mind a 35 tágas szobában és francia haute cuisine-t kínáló étterem. Romantikus szülinapi ünnepléshez pedig azért ajánljuk ezt a hotelt, mert legtöbb szobájának fürdőszobájában saját jacuzzi található — a szobaszervíz segítségével pedig a nap bármely órájában meglephetjük az ünnepeltet Dom Perignon pezsgővel és Ladurée macaronokkal. Az október 23-iki hétvégére most akciósan kínálják kétágyas szobáikat, éjszakánként 390 euróért.

Hôtel Champs Elysées Plaza
Galéria: Párizsi luxushotelek
Fotó: Hôtel Champs Elysées Plaza

Kilátás a Notre Dame-ra

A Hotel Les Rives de Notre-Dame ugyan csak négy csillagos, ám az egyik legromantikusabb hotel Párizsban. A Szajna-parton álló, mindössze tíz szobás luxusszálló ablakaiból fantasztikus panoráma nyílik a folyóra és a Notre-Dame székesegyházra. Hangszigetelt szobái garantálják a tökéletes diszkréciót, a narancssárgára festett falak és a kovácsoltvas bútorok pedig egyszerre kölcsönöznek franciás és Christian Grey-es hangulatot a hotelnek. A legolcsóbb kétágyas szobát már 270 euróért megkapjuk, a franciaágy mellett kanapéval is felszerelt superior szoba pedig 340 euróért foglalható. A maradékból vegyünk pezsgőt és műszőrmével burkolt bilincseket.

Hotel Les Rives de Notre-Dame
Galéria: Párizsi luxushotelek
Fotó: Hotel Les Rives de Notre-Dame

Unalmas luxus

Amennyiben ragaszkodunk az ismert márkákhoz, a Hyatt-tal nem nyúlhatunk nagyon mellé, bár inkább üzletembereknek találták ki, mint romantikus hétvégére. A lánc Hotel Du Louvre szállodája nevének megfelelően a Louvre mellett áll, szobáiból a múzeumra, az Opéra Garnier és a Comédie Française színház épületére nyílik kilátás. Az ötcsillagos hotelben találunk fitnesztermet, konferenciatermet és persze éttermet és jazzbárt is.

Hôtel du Louvre, a Hyatt Hotel
Galéria: Párizsi luxushotelek
Fotó: Hôtel du Louvre, a Hyatt Hotel

Vendégei puha fürdőköpenybe burkolózva olvashatják a nemzetközi sajtót szobájukban, a fürdőszobában pedig Fragonard kozmetikai termékeket találhatnak. Itt már 333 euróért kapunk szállást idén októberben.

Baldachin és csillár

Ha igazi óvilági luxusra vágyunk, a hatodik kerületi Hôtel D'Aubussont ajánljuk. A 17. századi kúriából hotellé alakított épület márványborítású lobbijában kandallóban égő tűzzel fogad, a kristálycsillárok alatt álló, díszes kárpitozott székekre telepedve pedig egy pillanatra mi is őrgrófnőnek érezhetjük magunkat. A szobák modernebbek, de van, amelyikben eredeti fagerendák tartják a mennyezetet, máshol antik bútorok vagy éppen baldachinos ágy vár a vendégekre. Jó időben a hotel vadszőlővel borított falai által közrefogott udvarban adják a reggelit. A szobaárak két főre 405 eurónál kezdődnek.

Hôtel D'Aubusson
Galéria: Párizsi luxushotelek
Fotó: Hôtel D'Aubusson

Spa hotel narancsfákkal

Egy romantikus hétvégén nincs is jobb a medencében ázásnál, városnézés előtt, után vagy helyett. A Parc Monceau-hoz közeli, ötcsillagos Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe 400 négyzetméteres spájában kérhetünk masszázskezeléseket, ázhatunk a masszázszuhanyos medencében és izzadhatunk a hammamban és a szaunában. Ráadásul bosszantóan zajosgyerekekre sem kell számítanunk, mivel ide csak 16 éven felüliek léphetnek be. Az art deco stílusú szobák közül a legkisebb is 30 négyzetméteres, egy részüknek saját terasza van, ahonnét még az Eiffel-tornyot is látni. Nyáron remek az andalúz hangulatú kertben hűsölni, a citrom- és narancsfák alatt: 800 négyzetméterével ez az egyik legnagyobb szállodakert a francia fővárosban. Szobákat két főre éjszakánként 373 eurótól kapunk.

Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
Galéria: Párizsi luxushotelek
Fotó: Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek