A világ első Hupikékparkja nyílik Spanyolországban

A világ első Hupikékparkja nyílik Spanyolországban

 

A Hupikék törpikék animációs filmre alapuló vidámpark épül a spanyol Júzcar városkában - írja a Jaunted utazási magazin.

A mese 3D animációs filmváltozatának 2011-es premierje előtt Júzcar lakói úgy döntöttek, hogy a Sony Pictures támogatásával a mindaddig hófér város minden egyes épületét - még a templomot és a sírköveket is - hupikékre festik, hogy így ünnepeljék a film bemutatóját. A premiert követően a Sony felajánlotta a segítségét a város visszafestésében is, de a helyiek megszavazták, hogy a város inkább maradjon továbbra is kék, hiszen az átváltozás eredményeként Júzcart nyolcvanezer turista kereste fel mindössze hat hónap leforgása alatt, majdnem háromszázszor annyian, mint a korábbi években bármikor.

Júzcar hupikékenFotó: manuelfloresv / flickr

Napjainkban a város még mindig hatalmas érdeklődésre tart számot, ezért Júzcar idén ötvenhatmillió dollárnyi (csaknem tizenötmilliárd forintnyi) támogatást kap, hogy létrehozhassa a világ első Hupikék törpikék vidámparkját. A tervek szerint a park kétszáz új munkahelyet teremt majd, ami kétszer annyi, mint a város teljes lakossága.

A vidámparkba Malagából lehet majd legegyszerűbben eljutni, és ha esetleg eltévednének, kérdezzék csak meg a mindent tudó Törp papát, őt ugyanis a polgármester alakítja majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek