Már megint tombolnak az elefántok Thaiföldön

  Már megint tombolnak az elefántok Thaiföldön

  Tombolnak az elefántok egy thaiföldi nemzeti parkban: megtiportak két járművet és leromboltak egy éttermet. Volt, amelyik csak rágcsálnivalót keresett, egy másik a stressz miatt viselkedett agresszívan. Hétfőn, a legutóbbi incidensnél egy Duan nevű harmincéves hím láthatóan nem tudott ellenállni az ételek illatának, és lerombolt egy kis éttermet - írja az MTI.

   

  Nem mindig ilyen jámborakFotó: Taylor Weidman / Europress / Getty

  "Sót akart, cukrot és másféle fűszereket is, nagyon szeret enni" - magyarázta az AFP-nek Kancsit Szrinoppavan, a Khao Yai nemzeti park séfje. Hozzátette: a vastagbőrű ormányosnak, mely naponta kétszáz kilogramm táplálékot fal fel, szüksége van ásványokra.

  A hétvégén egy másik hím egy autó motorházának tetejére kapaszkodott föl, a járműben emberek is ültek. Az állat két mellső lábával a kocsira támaszkodott és ott is maradt egy pillanatra. "Ahogy az elefántot észrevették, minden sofőr megállt, az ormányos nem tudott átmenni az úton, ettől ideges lett és rátaposott a kocsira. Az agyarával nyomta, ettől belapult a motorháztető. Ezután a fiatal állat visszament az erdőbe" - magyarázta a szakács. Január elseje óta ez a második eset, hogy elefánt támadt autóra.

  A hatalmas park mintegy háromszáz ormányosnak ad otthont. Vezetői figyelmeztették a látogatókat, legyenek óvatosak, ha elefántot látnak, mert a jelenleg zajló párzási időszakban agresszívak lehetnek. "Ha megpillantanak egyet, ne dudáljanak, ne villogjanak, ne kezdjenek fotózni, tartsák a járművet mozgásban!" - figyelmeztetett a park vezetője.

  Legutóbb 2014 novemberében három napon belül két halálos elefántbaleset is történt Thaiföldön, ezekről itt és itt olvashat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!