Fantasztikus látvány lesz a szilveszteri Diadalív

  A párizsi Champs-Elysées először várja december 31-én látványos fényjátékkal a világ egyik legszebb sugárútján szilveszterezőket. A program részeként a Diadalívre vetítenek majd fantasztikus képeket.

   

  „Mindig nagyon sokan vannak a Champs-Elysées-n, és eddig Párizs volt az egyetlen nagyváros a világon, ahonnan nem lehetett szilveszteri képeslapokat küldeni. Szeretnénk, ha Párizsról szép képek terjednének az év végén" - mondta Bruno Julliard kulturális ügyekért felelős alpolgármester.

  Fotó: Andrea Kamal / Europress / Getty


  A Diadalívre vetített képekkel este háromnegyed 12-kor kezdődő fényjáték a párizsi "életművészetet" illusztrálja majd, és környezetvédelmi témákat is fog tartalmazni, miután 2015 végén Párizsban rendezik a klímakonferenciát - írja az MTI.

  Éjfél előtt néhány perccel a Diadalíven is megkezdődik a visszaszámlálás, majd a reflektorok a párizsi eget világítják majd meg. A gépkocsiforgalmat ezalatt leállítják a sugárúton, és a gyalogosoké lesz az egész Champs-Elysées.

  A sugárutat másnap délután is lezárják a forgalom elöl, a tavalyi évhez hasonlóan tizenöt feldíszített teherautó és tizenöt fanfár fogja köszöneti az újévet. A parádé hatszázezer euróba kerül a Champs-Elysées-bizottságnak, a városháza 200 ezer eurós támogatást nyújt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!