Egyszemélyes esküvővel tarol egy japán utazási iroda

Az úgynevezett egyszemélyes esküvő a japán szervező utazási iroda szerint valóra váltja a nők álmait: hercegnőnek érezhetik magukat. A megrendelők fele férjes asszony, igény szerint férfi modellt is biztosítanak.

Az egyszemélyes esküvő elnevezésű, kétnapos csomagot a kiotói Cerca Travel utazási iroda árulja, december végéig mintegy harminc japán nő vett részt az általuk szervezett ceremónián, melynek része egy szállodai éjszaka Kiotóban, limuzinos utazás és fotózás is - írja az MTI.

Fotó: Pool / Europress / Getty

 A csomag ára a szolgáltatásoktól és egyéb feltételektől függően 250 ezer - 470 ezer jen (538 ezer - egymillió forint): az esküvői ruha helyett választható például hagyományos japán kimonó - magyarázta Inoue Yukiko, a vállalkozás vezetője. Az árak reálisak, hiszen valódi menyegzőre legalább 200 ezer jen a ruhabérlés, a profi fotós és a sminkes 250 ezer jenbe kerül - mondta.

Az egyszemélyes esküvőt rendelő nők mintegy fele férjes asszony, akinek nem volt nagy lakodalma vagy elégedetlen volt vele. Az ügyfelek legnagyobb része a harmincas éveiben jár, utánuk következnek a negyvenesek és ötvenesek.

A 41 éves Akai Jumi egyszemélyes esküvői képei júliusban készültek Kiotóban. Férjétől kapta ajándékba a szolgáltatást, mert nyolc évvel ezelőtt, amikor összeházasodtak, nem volt idejük a ceremóniára, mivel épp akkor nyitottak vendéglőt. Az elmaradt esküvői fotózás mindig feszültséget okozott a pár életében. Amikor készen lettek a képek, férje öltönyben várta.

„Ahogy öregedtem, elbizonytalanodtam: hogy néznék ki az esküvői fotókon? De úgy bántak ott velem, mint egy hercegnővel, nagyon élveztem, ahogy menyasszonyt varázsoltak belőlem" - mesélte Akai, aki a Tokió melletti Ibaraki prefektúrából érkezett Kiotóba.

Igény szerint férfimodellt is adnak

Akai és más kliensek is úgy vélték, élményeik jobbak volt, mintha valódi esküvőn vettek volna részt, mert minden percét élvezhették az átváltozásnak és a fotózásnak anélkül, hogy a vendégekkel kellett volna foglalkozniuk, és csak a kiszabott idejük maradt volna a képek készítésére.

Akinek nincs partnere, annak az utazási iroda 20-69 éves korú férfimodellt is tud biztosítani. A "képzeletbeli vőlegény" keze, válla vagy háta tűnne fel a fotókon, ám a szolgáltatást még senki sem vette igénybe.

A szolgáltatás bírálói szerint "magányos, szánalmas és szomorú" dolog az egyszemélyes esküvő, mert az egyedülálló nők csak így kaphatnak esélyt a menyasszonyi ruha viselésére. Külföldi ügyfelük még nem volt. Inoue szerint valószínű, hogy akik a házasságot szentnek tartják, nem tudják elfogadni a szóló menyasszony ötletét, úgy gondolhatják, maszkabál az egész.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek