Amerika legnépszerűbb városai

Amerika legnépszerűbb városai

Számtalan szempont alapján összehasonlították már az Egyesült Államok nagyvárosait. Most az amerikai Condé Nast Travel az ország legtöbbet fotózott városainak listáját gyűjtötte össsze épp. Ezt a válogatást mutatjuk be a Travelo saját tippjeivel kiegészítve.

10. Los AngelesFotó: Denise Taylor / Europress / Getty

10. Los Angeles: A kaliforniai város bejutott a top helyszínek közé abban az összesítésben is, amelyben az Instagramon idén legtöbbet megosztott képek helyszíneit mutattuk be. Ha Los Angelesbe készül, fotót így bőven talál róla, mi pedig készítettünk egy ideális útitervet.

 

9. Disney Land World, FloridaFotó: Handout / Europress / Getty

9. Disneyland Orlando mellett: A floridai Disneylandbe a világ minden tájáról érkeznek látogatók, akik a vidámpark mellett elsősorban Disneyland "Magic Kingdom" nevű részére kíváncsiak, ahol a legnépszerűbb látványosság Csipkerózsika kastélya, így nem meglepő, hogy a legtöbb fénykép is itt készül.

8. Key West, FloridaFotó: Education Images / Europress / Getty

8. Key West: Az Amerikai Egyesült Államok legdélibb pontja rengeteg látogatót vonz. Itt a legnépszerűbb fotótéma "a legdélebbi ház az Államok szélén" és Hemingway hajdani otthona.

7. BostonFotó: Boston Globe / Europress / Getty

7. Boston: Az Amerika alapításában vállalt kulcsszerepének köszönhetően Bostonban sok a történelmi látnivaló. A leggyakrabban fotózott helyek listáján klasszikus és modern helyszínek is szerepelnek, a legismertebbnek a Jóságos Szamaritánus emlékmű és a John Hancock torony számítanak. Ha Bostonba készül, érdemes elolvasnia a bostoni szálláslehetőségekről szóló cikkünket is.

6. Las VegasFotó: Doubble Troubble / Europress / Getty

6. Las Vegas: Talán nem lepődik meg nagyon, ha azt mondjuk, hogy a legtöbbet fotózott helyek itt a kaszinók. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a turisták által leglátogatotabb helyek többsége Vegason kívül, a várostól délre található. A "Bűnös városon" belül pedig a legtöbb fényképet "Vegas Vic"-ről, a híres neon cowboy-ról készítik a turisták. Mi is jártunk Vegasban és élménybeszámolónkban részletesen írunk is arról, hogy mi mindent érdemes a kaszinózáson kívül is kipróbálni a városban.

5. Washington DCFotó: Ulrich Baumgarten / Europress / Getty

5. Washington D.C.: Az Egyesült Államok fővárosa tele van fontos történelmi helyszínnel, így a washingtoni fényképek többsége kiemelkedő történelmi alakok emlékműveiről készül, de a legnépszerűbb helyek között tartják számon a Fehér Ház vendégeinek fenntartott Blair-házat és az Elnökök Parkját is.

4. San FranciscoFotó: George Rose / Europress / Getty

4. San Francisco: A CNT utazási magazin olvasói idén is szavaztak a világ legjobb városairól és San Francisco a 20. helyen végzett. (Ugyanezen a listán Budapest besöpörte a 3. helyet!) Készüljön bár számtalan fénykép a Golden Gate hídról, a legnépszerűbb fotótémának mégis a város sokoldalú arca számít. Ha szeretne többet megtudni San Francisco különleges atmoszférájáról, olvassa el útinaplónkat!

3. ChicagoFotó: Mondadori / Europress / Getty

3. Chicago: A "Szeles város" egyik fő látványossága az építészete, a felhőkarcolók összetéveszthetetlen sziluettje, de a Willis Tower, a "The Bean" nevet viselő híres bab-alakú, ezüst szobor és a világ első óriáskereke is gyakran kerül kamerák kereszttüzébe. Ha egyszer a városban jár, ne hagyja ki a sörtörténeti túrát sem, ami a mi kedvencünk volt !

2. Niagara-vízesésFotó: Roberto Machado Noa / Europress / Getty

2. Niagara-vízesés: Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő természeti látványosságot a legtöbb turista a Szivárvány-hídról, a megfigyelő ponttól vagy pedig a "Köd leánya" nevet viselő hajóról örökíti meg.

1. New YorkFotó: Bloomberg / Europress / Getty

1. New York: Nem csak Amerika, hanem az egész világ legtöbbet fotózott városa. A turisták szeretik New York ikonikus épületeit fényképezni, többek között az Empire State Buildinget és a 9/11 emlékhelyet, de a legkedveltebb fotótémának a Guggenheim Múzeum különleges köralakú épülete számít. New Yorkba készül? Akár első, akár sokadik alkalommal utazik, biztosan talál jó tippeket a New York kezdőknek, haladóknak és profiknak cikkünkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek