A világ legvagányabb bungee jumping helyei

  Mióta 1980-ban az első bungee jumpingos levetette magát a magasból, a sportág határai évről évre egyre extrémebbek.

  A világ jelenleg legmagasabb ugrótoronya a 321 méter magas Macau Tower, de utazásaink során szinte bárhol belefuthatunk bungee jumpingra alkalmas helyekbe.

  A Matador Network csapata összegyűjtötte a 30 legjobb ugróhelyet szerte a világon, az alábbiakban megmutatjuk a leglátványosabbakakat!

   

  Fotó: Alan Light / flickr

  A svájci Interlakenben egy 134 méter magas gondolából ugorhatunk ki a Stocksee tó felett. Biztos, ami biztos érdemes még az ugrás előtt fürdőruhát venni.

   

  Fotó: Florian Giffard / flickr

  A franciaországi La Ferrière-Harang-ban található Souleuvre Viaduct egy 19. századi vasúti hídból lett ugrótoronnyá átalakítva.

   

  Fotó: Insane Focus / flickr

  Brüsszelből könnyen megközelíthető Liege városa, ahová többek között azért is érdemes ellátogatni, mert itt található Belgium egyetlen bungee jumping tornya, az 56 méteres K2.

   

  Fotó: MakeLifeMemorable / flickr

  A Grand Canyon északi pereménél, a Navajo hídon műdödtetett 142 méter magas bungee jumping állomásról közvetlenül a Colorado folyó felett ugrálhatunk.

   

  Fotó: L Antunez / flickr

  A perui Limából vezett túrák indulnak a Santa Eulalia-i bungee jumping állomásra, ahol valójában inkább hintázni lehet, mint bungee jumpingolni, ezt a sportot itt puentingnek nevezik a spanyol puente, azaz híd szóból.

   

  Fotó: Oijulia / flickr

  A scheveningeni 60 méteres ugrótornyot Hága kikötőjében építették és előzetes foglalás nélkül látogatható áprilistól októberig minden hétvégén, júliusban és augusztusban pedig a szerdai és pénteki napokon.

   

  Fotó: Yut Shing / flickr

  A szingapúri G-Max központban még a fordított bungee jumpingot is ki lehet próbálni, ahol egy három személyes kapszulában lőnek ki minket az égbe...

   

  Fotó: Shreyans Bhansali / flickr

  Balin a Kuta Beach nevű, elsősorban a turisták körében népszerű strandon hódolhatunk az extrém sportnak, egy 45 méteres toronyból.

   

  Fotó: Tudortescoveanu / flickr

  Ez a hatalmas gát Románia középső részén, az Arges folyón épült és 166 méteres magasságával ez Európa egyik legmagasabb bungee jumping állomása.

   

  Fotó: Karva Javi / flickr

  Amikor éppen nem strandolnak, a finnek nyaranta 150 méter magas daruk tetejéről bungee jumpingolnak Helsinkiben.

   

  Fotó: Shivapat / flickr

  Dél-kelet Franciaországban Cote D'Azur ugrótornya 182 méteres magasságával szintén a legmagasabb bungee jumping állomások egyike a kontinensen.

   

  Fotó: Thomas Weidenha / flickr

  Bonnban, a Rheinkultur Fesztiválon 30 éven át üzemelt egy 90 méter magas ugródaru, de sajnos a fesztivál szervezését 2012-ben bizonytalan időre felfüggesztették.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!