Több ezer ember menekült el otthonából a Fülöp-szigeteken egy tájfun miatt

  Egy közelgő tájfun miatt több ezer ember menekült el pénteken otthonából a Fülöp-szigetek középső részének tengerpartjairól és földcsuszamlás fenyegette vidékeiről. Legalább tízmillió embert fenyeget áradás.

  A Hagupit tájfun széle már elérte a szigetország keleti partjait. Az országban sok kikötőt bezártak, számos repülőjáratot töröltek, emiatt a fővárosban, Manilában és a déli Mindanao szigeten több mint kétezer embernek félbe kellett szakítania utazását, és várnia kell, amíg újraindul a közlekedés - írja az MTI.

  A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint olyan területeket is érhet újból természeti csapás, amelyeket tavaly sújtott az 5-ös erősségű Haiyan tájfun, és még nem heverték azt ki. A tavaly novemberi Haiyannak több mint 7000 halálos vagy eltűnt áldozata volt, és több mint 4 millió azok száma, akik fedél nélkül maradtak, vagy megrongálódott a házuk.

  A Hagupit tájfun szeme pénteken 435 kilométerrel délkeletre volt a szigetországtól a Csendes-óceán felett. Széllökéseinek sebessége óránként elérte a 250 kilométert. Várhatóan szombat délután csap le a szárazföldre. Körülbelül tízmillió lakost fenyeget áradás, de akár 30 millió is lehet azok száma, akik valamennyi kárt szenvednek majd a meteorológiai szolgálat szerint.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!