Jövőre tartják az első lépcsőfutó-versenyt az Eiffel-toronyban

  Jövőre rendeznek először lépcsőfutó-versenyt a párizsi Eiffel-toronyban, a versenyre a világ legjobbjait hívják.

  A Franciaország leglátogatottabb, 279 méteres turistalátványosságának 1665 lépcsőfokára várhatóan tíz percen belül fog felfutni 2015. március 20-án az első rekorder a szigorú kritériumok szerint kiválasztott hatvan versenyző közül.

  "A második és a harmadik szint között tényleg úgy fogják magukat érezni a futók, mint a szárnyaló madarak" - mondta kedden Jean-Charles, az első Eiffel-toronyfutás szervezője. Hozzátette: "Itt a futók kint lesznek a szabadban", ellentétben a világ legmagasabb felhőkarcolóiban, például a New York-i Empire State Buildingben rendezett futóversenyekkel.

  Pierre Suu / Europress / Getty

   A Szajna-parton emelkedő Eiffel-toronyban egyébként 89-cel több lépcsőfok van, mint a manhattani toronyházban, ahol viszont 450-en vehetnek részt a futóversenyben. Abban is különbözni fog a párizsi megmérettetés, hogy a futókat egyesével, percenként fogják indítani, míg New Yorkban csoportokban zajlik az indítás - írja az MTI.

  Az első Eiffel-toronyfutásra nagyon szigorú lesz a válogatás: a hatvan szerencsés közül negyvenet egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri fog kiválasztani, akik között a lépcsőfutás, a terepfutás és a gyaloglás világsztárjai is szerepelnek.

  A lépcsőfutóverseny nyitánya lesz a 2015. március 20-21-i hétvégén megrendezésre kerülő futóversenyeknek. Szombaton a 80 kilométeres párizsi terepfutás ismét az Eiffel-torony első emeletére fog érkezni, amelynek felújítása idén fejeződött be. A résztvevőknek az első szintig azonban csak 357 lépcsőfokot kell majd megmászniuk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!