Kérjük, ne használja a metrót félelmetes jelmezben!

Torlódást, káoszt, zavart és akár még pánikot is okozhatnak a halloweenjelmezbe öltözött emberek a pekingi metrón a kínai rendőrség szerint, amely ezért arra hívta fel a fővárosiakat, hogy ne használják a földalatti vasutat félelmetes jelmezben - írta a Beijing News című napilap pénteken.

Halloween közeledtével a kínai főváros utcai árusai meglepően bő kínálatot sorakoztattak fel az angolszász világból eredő ünnep kellékei közül - írja az MTI tudósítója. Akinek kedve van, válogathat a különböző fekete öltözékek, csúcsos kalapok, álarcok, halálfejes zászlók és fejdíszek, világító töklámpások között.

Fotó: Chinafotopress / Europress / Getty

 

A pekingi tömegközlekedési rendőrség arra kérte az utazóközönséget, hogy "különleges jelmezben, illetve furcsa sminkkel" ne jelenjenek meg sem a peronokon, sem a szerelvények kocsijaiban, mert azzal könnyen tömegjeleneteket okozhatnak. Az esetleges rendbontókat a rendőrség őrizetbe veheti, vagyis ha a káosz pánikhoz vezetne, illetve más, a biztonságot veszélyeztető kockázat keletkezne, a törvényeknek megfelelően fognak fellépni.

A kínai főváros metróhálózata 465 kilométer hosszú, vonatain naponta átlagosan csaknem 10 millió utas utazik, közel háromszor annyi, mint a londoni földalatti-hálózaton és kétszer annyi, mint a New York-in.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek