Öt tipp Berlinből, amiről jó eséllyel nem hallott még

  Néhány tipp a kötelezőkön kívül, mint amilyen a Pergamon múzeum, a tévétorony, a vasárnapi bolhapiacok, a Brandenburgi kapu, a Fal nyomvonala, a Reichstag lenyűgöző kupolája. A kicsit kevéssé ismert Berlin is remek programokat tartogat.

  1. Irány a park!

  A Treptower Park önmagában egy remek hely sok zölddel, éttermekkel, irgalmatlan nagy szovjet emlékművel – jól olvasta: Berlinben nem dugták szoborparkba az előző rendszer összes vizuális emlékét, egy csomó ott hever a kelet-berlini utcákon. Kikötő is van a közelben, ahonnan akár spontán is remek sétahajókázásra indulhatunk a Spree folyón vagy annak valamelyik csatornáján.

  Fotó: Carsten Koall / Europress / Getty

   2. Sörözés és csillagnézés

  A Prenzlauer Allee nevű S-Bahn megállónál áll egy planetárium, ahol minden este pompás audiovizuális előadásokat tartanak: az északi és a déli félteke csillagos ege a kupolába vetítve. Az előadás után érdemes elsétálni a Helmholtzplatzra és egy kellemes sörrel vagy szendviccsel zárni a napot valamelyik kis kávézóban vagy kocsmában.

  3. Gyerekparadicsom

  Aki gyerekkel megy Berlinbe, mindenképp próbálja ki a FEZ (Freizeit- und Erholungszentrum) névre hallgató szabadidőparkot Wuhlheidében. Hatalmas parkot képzeljünk el házikókkal és rengeteg játéklehetőséggel, ingyenes állatsimogatóval. A hét minden napján gyerekprogramok.

  Fotó: Hyoung Chang / Europress / Getty

   4. A város alulról

  Aki pedig igazi extremitásra vágyik, tekintse meg Berlint és a város történetét alulnézetből: a Berliner Unterwelten egyesület 1999 óta tart földalatti vezetéseket a város legkülönbözőbb pontjain; bunkerekben, járatokban, nem használt közlekedési csomópontokon. Többféle túrából lehet válogatni, a vezetéseket pedig több nyelven tartják. Egy másik városnéző programhoz ellenben nem árt tudni valamennyire németül, mivel a helyiek nyelvén tartanak városi sétákat. Rengeteg insider tipp és tematikus túrák, nagyon érdemes.

  5. Nézegessen egzotikus növényeket!

  Kihagyhatatlan a Steglitz nevű városrészben található botanikus kert, mely 43 hektáron mutat be kb. 22 ezer növényfajt – és ezzel a világ fajban leggazdagabb botanikus kertjei közé tartozik. Rossz időben sincs veszve semmi: van egy csomó üvegház és egy múzeum is a területen.

  A berlini botanikus kertFotó: Adam Berry / Europress / Getty

   És még valami: vegyük meg a Zitty (nem elírás, ez a neve) és a Tip nevű programmagazinokat, azok olyanok, mint nálunk a Pesti Est, csak sokkal nagyobbak és vastagabbak.

  Ha a berlini kúlságról szeretne tájékozódni, korábban arról is írtunk, itt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!